Národní hřebčín bude prezentovat starokladrubské koně v Essenu

Devítičlenný tým zaměstnanců Národního hřebčína Kladruby nad Labem, s. p. o. a šest starokladrubských hřebců budou tento hřebčín i Českou republiku reprezentovat na Equitaně v Essenu. Starokladrubští bělouši se představí pod vedením Jiřího Nesvačila ml. i dalších zaměstnanců převážně v různých typech zápřeží.

Připraveno je čtyřspřeží, dvojspřeží a tandem. Již teď je dohodnuté prostřednictvím Ing. Šancové rovněž společné vystoupení zápřeží s dalšími hřebčíny sdruženými v ESSA. Bílé barvy kladrubského hřebčína hájí hřebci Generalissimus Ecraseé XLVIII, Favory Amara XII-5, Generale Pastorella VII a Sacramoso Clarrissa III. Poprvé vyrazí do Essenu i starokladrubští vraníci ze Slatiňan. Pod sedlem tyto plemenné hřebce představí Ing. Karel Dvořák, který si veze  hřebce Solo Eleju XXII. Iva Hejlová  předvede svého životního koně hřebce Sacramoso Mantovu X.

Jezdci a koně se divákům v Essenu představí každý den jednou ve velké aréně a dvakrát pak v aréně malé. Pro čtenáře Jezdectví není jistě bez zajímavosti, že v tomto velkém jezdeckém světě, jakým Equitana bezesporu je, mohou najít český ostrůvek v podobě prezentačního stánku v hale číslo sedmnáct.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.