Národní výstava hospodářských zvířat: Přes 100 koní 11 plemen

Národní výstava hospodářských zvířat se v roce 2017 uskuteční od 11. do 14. května na brněnském výstavišti. Výstava je největší přehlídkou živočišné produkce v České republice. Přes 800 kusů zvířat - skotu, ovcí, koz, prasat a koní je předvedeno v Národních šampionátech, přehlídkách a hodnoceních za účasti českých i mezinárodních porotců. Na 200 českých a zahraničních vystavovatelů zde prezentuje chovatelské technologie, veterinární a reprodukční techniku, krmiva a zemědělské stroje. Aktualizace 10. 5. 15:35 HOD: Uvidíte také vystoupení plemene Paso Fino Colombiano

V roce 2017 bude konat společně s Veletrhem pro živočišnou výrobu ANIMAL TECH, Veletrhem udržitelného života v krajině NATUR EXPO BRNO a Národní výstavou myslivost. Výstava se těší velké popularitě odborné i laické veřejnosti. Výstavní areál v době akce navštíví bezmála 45.000 návštěvníků.

Kompletní doprovodný program najdete zde.

 

Aktualizace 10. 5. 15:35 HOD: Uvidíte také vystoupení plemene Paso Fino Colombiano. Pozvánka

 

Aktualizace 20. 4. 16:30 HOD:

Na veletrhu ANIMAL TECH je přihlášeno přes 200 firem z 10 zemí s kompletním sortimentem pro chovatele. Velmi reprezentativní zastoupení mají krmivářské firmy, některé z nich vystavují na brněnském výstavišti poprvé nebo po dlouhé době – například De Heus, VVS Verměřovice nebo Sano-Moderní výživa zvířat.

Širší zastoupení než v minulých ročnících má také dojicí technika, prezentují se například značky LELY nebo GEA.

Významná je účast firem s plemenářskými službami. Z techniky se na výstavišti objeví například nakladače a další stroje pro živočišnou výrobu. Novinkou bude prezentace transportních vozíků pro koně značek Ramzess a Eurobox. Výstavními stánky se představí také vysoké školy, výzkumné ústavy a chovatelské svazy.

Vystavovatelé veletrhu ANIMAL TECH jsou umístěni v pavilonu P a na přilehlých volných plochách. V pavilonu P budou vystavena také hospodářská zvířata a umístěna předvadiště. Na výstavě bude k vidění na 800 hospodářských zvířat. Vystavena budou všechna česká národní plemena hospodářských zvířat.

Součástí veletrhu ANIMAL TECH je Středoevropský veterinární kongres (12.-13.5.), letošní téma je Společné choroby lidí a zvířat – fakta a mýty. Zájem veterinárních lékařů je velký, registrace přes web je možná až do 10. května.

 

Koně a western

Přes 100 koní 11 plemen bude umístěno v pavilonu G1, v tomto pavilonu se bude odehrávat také koňský doprovodný program - ukázky zápřeží, skoků nebo historické zemědělské techniky.

Na volné ploše K bude vybudován westernový ranč se vším, co k němu patří, včetně amerických plemen koní. Skvělou podívanou budou akční ukázky rančerských prací nebo prezentace plemenných hřebců.

Soubory ke stažení

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.