Návštěvníci prohlídek Dostihového závodiště budou dostávat perníkového koně

Pravidelné prohlídky Dostihového závodiště v Pardubicích s průvodcem pokračují i v dubnu. Konají se nadále každou neděli od 10.00 hodin a každou středu od 16.00 hodin. Už se však při nich bude platit vstupné. Pro návštěvníky je od nadcházející prohlídky, která se bude konat 13. dubna, připravena jedna novinka. Každý účastník si na památku odnese typický pardubický dárek – perníkového koně.

Prohlídky Dostihového závodiště trvají zhruba hodinu. Během ní návštěvníci projdou areál, v němž si mohou prohlédnout mramorové desky se jmény všech vítězů Velké pardubické, sochy vůbec prvního vítěze Fantom či nejúspěšnějšího jezdce v historii tohoto dostihu Josefa Váni. Nechybí zastávka ve stájích, v nichž se po zimní přestávce už objevily zhruba čtyři desítky koní. A součástí prohlídky je samozřejmě procházka po dostihové dráze a kolem překážek z kurzu Velké pardubické včetně legendárního Taxisova příkopu. A to vše s výkladem průvodce, od něhož se návštěvníci mohou dozvědět řadu zajímavostí z historie i současnosti závodiště a Velké pardubické.

Zatímco v březnu na zahájení letošní sezony byly prohlídky Dostihového závodiště Pardubice zdarma, od dubna se již bude platit vstupné. Pro dospělé budou za 50 korun, pro děti do 15 let za 30 korun a pro děti do 6 let v doprovodu dospělé osoby bude vstup zdarma.

Protože na Dostihovém závodišti v Pardubicích už začala nová sezona, prohlídky se nebudou konat tehdy, pokud dojde k termínové kolizi s jinými akcemi na dostihové dráze. Z tohoto důvodu se prohlídka nebude konat v neděli 17. dubna, kdy se v areálu uskuteční kvalifikace Zlaté podkovy ve všestrannosti.

Prohlídky Dostihového závodiště se mohou uskutečnit i v jiných termínech ve všední dny, pokud o ně projeví zájem minimálně desetičlenná skupina. Je však nutné se s alespoň týdenním předstihem objednat.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.