Novinky v jezdectví – 7 cen za nejlepší inovace

Jako již tradičně, i letos se na Equitaně udělovy ceny za nejlepší inovace v jezdeckém sportu (EQUITANA Innovation Award 2013). Jakých sedm výrobků je získali a proč? Kterému z nich byla udělena zvláštní cena? To se dozvíte v článku!

 

Celkem 108 nominací, 77 zúčastnivších vystavovatelů a něco kolem 2 500 diváků při předávání na hlavní výstavní hale. Kdo představil nejlepší inovace? V oblasti „Stájí, hal a jízdáren“ zvítězila firma Rampelmann & Spliethoff se svým “Platz-Max Multi“, což jsou brány na vláčení jízdárny, které si poradí se všemi druhy povrchů, a tak s jedním zápřahem zvládnete upravit halu a rovnou přejet na venkovní jízdárnu nebo cvalovou dráhu. Vítězem v kategorii „Stájové technologie a vybavení, pastevní a zemědělské vybavení“ se stal „Corn Max with attendance monitor“ od firmy Hau Stallsysteme. Jedná se o automatický krmič, který díky světelnému senzoru rozpozná, zda už kůň spořádal svoji denní dávku a v případě jeho nepřítomnosti automaticky zastaví výdej krmiva. Kategorie „Zdraví, péče a výživa“ byla letos rozdělena na podkategorie „Zdraví“, kde si cenu odnes mobilní inhalátor Flexineb Inhalator, který je mobiliní a díky své flexibilitě zvládne velkou řadu léků a díky bezdrátovému provozu přispívá k větší bezpečnosti a kategorii „Výživa“, kde seznala porota vítězem AlpenGrün Mash od firmy Agrobs. Toto krmivo neobsahuje žádné minerály ani obilí a je odrazem poptávky jezdců po nekomlikovaném krmivu s minimálním množstvím přidaných látek. Nejlepším „Vozidlem“ byl zvolen systém „VLS Driver Assistance“ od firmy Weidemann. Asistenční systém pro řidiče převážející těžké náklady pomáhá zvyšovat bezpečnost a snižovat riziko nehody. Waldhausen se stal vítězem se svým „Davis Special Tie Rope” v kategorii „Bezpečnostních vybavaní pro jezdce“. Speciální rychlo-uvolnitelné vodítko usnadňuje manipulaci s koněm a přispívá větší bezpečnosti, neboť v případě potřeby jej lze jednoduše a rychle odjistit. Speciální cenu se pak porotoa rozhodla udělut firmě HIT, která představila „Automatizovaný krmič s rozpoznáním tváře“, jenž dokáže využít biometrických parametrů k identifikaci konkrétního koně a činí tak kontroverzní použití mikročipů nepotřebným.

Celkem 108 nominací, 77 zúčastnivších vystavovatelů a něco kolem 2 500 diváků při předávání na hlavní výstavní hale. Kdo představil nejlepší inovace?


V oblasti „Stájí, hal a jízdáren“ zvítězila firma Rampelmann & Spliethoff se svým “Platz-Max Multi“, což jsou brány na vláčení jízdárny, které si poradí se všemi druhy povrchů, a tak s jedním zápřahem zvládnete upravit halu a rovnou přejet na venkovní jízdárnu nebo cvalovou dráhu.

 

Vítězem v kategorii „Stájové technologie, pastevní a zemědělské vybavení“ se stal „Corn Max with attendance monitor“ od firmy Hau Stallsysteme. Jedná se o automatický krmič, který díky světelnému senzoru rozpozná, zda už kůň spořádal svoji denní dávku a v případě jeho nepřítomnosti automaticky zastaví výdej krmiva.

 

Kategorie „Zdraví, péče a výživa“ byla letos rozdělena na podkategorie „Zdraví“, kde si cenu odnes mobilní inhalátor Flexineb Inhalator, který vzhledem ke své flexibilitě zvládne velkou řadu léků a díky bezdrátovému provozu přispívá k větší bezpečnosti a kategorii „Výživa“, kde seznala porota vítězem AlpenGrün Mash od firmy Agrobs. Toto krmivo neobsahuje žádné minerály ani obilí a je odrazem poptávky jezdců po nekomplikovaném krmivu s minimálním množstvím přidaných látek.

 

Nejlepším „Vozidlem“ byl zvolen systém „VLS Driver Assistance“ od firmy Weidemann. Asistenční systém pro řidiče převážející těžké náklady pomáhá zvyšovat bezpečnost a snižovat riziko nehody.

 

Waldhausen se stal vítězem se svým „Davis Special Tie Rope” v kategorii „Bezpečnostních vybavaní pro jezdce“. Speciální rychlo-uvolnitelné vodítko usnadňuje manipulaci s koněm a přispívá k větší bezpečnosti, neboť v případě potřeby jej lze jednoduše a rychle odjistit.

 

Speciální cenu se pak porotoa rozhodla udělit firmě HIT, která představila „Automatizovaný krmič s rozpoznáním tváře“, jenž dokáže využít biometrických parametrů k identifikaci konkrétního koně a činí tak kontroverzní použití mikročipů nepotřebným.

 

 

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.