Novinky v technologiích pro chov zvířat v roce 2020

PR / Pokud se ohlédneme za již pomalu končícím rokem 2020 v kategorii opravdu nových a inovačních produktů pro chov zvířat, zjistíme, že i tento rok nebyl nijak bohatý. Ono je stále obtížnější a obtížnější přicházet s novými a užitečnými produkty.

Nicméně několik zajímavých výrobků je možné najít.

Zimní napájení

Vyhřívané napáječky jsou mnohaletým evergreenem, neustále vylepšované a s novým designem pro ještě lepší technologickou funkci a odolnost v mrazu. Přesto si myslím, že v tomto sektoru už asi mnoho převratného vymyslet nelze.

V letošním roce se a trhu ale objevil výrobek, který je určen pro ty chovatele koní, kteří mají obvykle potíže se zimním napájením, protože k jejich výběhům není přivedena voda ani elektřina.

Francouzská firma LaBuvette  právě pro tyto situace připravila nový typ napáječky s označením ISOBAR 250. Výrobce ji popisuje jako izotermickou napáječku, ale v podstatě se jedná o velmi dobře izolovaný sud s plovoucím víkem, který se naplní vodou a koníci z něho pijí tak dlouho, že je nádoba prázdná. Pak se znovu vodou naplní. Při testování tohoto typ napáječky bylo zjištěna plná funkčnost i  při teplotách do -15°C .

Že se jedná opravdu o nové řešení potvrzuje i fakt, že si výrobce zažádal o patent na tento výrobek.

Napajeni-LaBuvette-Isobar-01.jpg

Napajeni-LaBuvette-Isobar-02.jpg

Napajeni-LaBuvette-Isobar-03.jpg

banner-eshop-isobar-250.jpg

 

Stříhání zvířat

I v oblasti stříhání zvířat se zdá být už vše vymyšlené. Rozvoj technologie však umožňuje vylepšovat vlastnosti stříhacích strojků. Firma Heiniger ze Švýcarska, přední světový výrobce potřeb pro stříhání zvířat uvedl na trh letos dva svoje vylepšené stříhací strojky.

EXPERIENCE2 je upravený předchozí model tohoto stříhacího strojku nyní s dvourychlostním motorem. Vyšší výkon umožňuje rychlejší stříhání a přitom je strojek tišší s redukcí obtěžujícího proudění vzduchu. Spolu s minimálními vibracemi je tento strojek prostě uživatelsky příjemnější.

SAPHIR HORSE rozšiřuje produktovou řadu malých stříhacích strojků Saphir o novou designovou variantu s motivem koně. Kromě toho také Heiniger doplnil i sortiment výměnných stříhacích hlav šířky 65 mm pro tyto strojky tak, aby lépe vyhověl požadavkům při stříhání srsti koní.

Sortiment širokých stříhacích hlav nyní zahrnuje 3 typy: W10 (výška střihu 2,3 mm), WF10 (výška střihu 1,5 mm) a W15 (výška střihu 1,0 mm).  Stříhací strojky této řady opravdu nabízí řešení pro libovolný způsob stříhání koní včetně designových úprav.

Aktuálně jsme připraveni provádět kompletní servis všech modelů stříhacích strojků firmy Heiniger včetně broušení stříhacích čepelí a výměnných stříhacích hlav typu A5.

Heiniger-01-Xperience-2-speed.jpg

Heiniger-02-SaphirHorse-Front.jpg

Heiniger-03-SAPHIRCORD.jpg

 

Krmiště  do výběhů

Pro řešení společného krmení koní ve výběhu se objevil na trhu velký hranatý krmelec se střechou osazenou bezpečnostní zábranou, která chrání koně před zraněním o ostrý okraj plechové střechy. Toto solidně provedené zabezpečí zásadně omezuje možnosti nežádoucího úrazu z důvodu nárazu do okraje střechy.

Opravdu velký krmelec o rozměrech 2x3 m od francouzské firmy Jourdain pojme 1ks hranatého balíku nebo 2 ks kulatého balíku do Ø180 cm a maximální hmotnosti 300 kg.  Příkrmiště je opatřené tříbodovým závěsem pro jeho přesun.

Krmelec-16-mist-ra0967-vignettes-2.jpg

Zvon-krmny-d230-situ-3.jpg

Zvon-krmny-d230-situ2-3.jpg

banner-eshop-krmelce-v3-002-.jpg

 

Podrobnější informace o uvedených produktech naleznete na našem e-shopu:
https://eshop.agrotrans.cz

Kromě toho tam naleznete také úplný sortiment potřeb pro oplocení výběhů a pastvin, napájení, stříhání a ustájení zvířat včetně širokého sortimentu chovatelských potřeb.

Titulni-01-inzerce-Jezdectvi.jpg

Pastevni-Oploceni.jpg

Pastevni-Oploceni-pasky.JPG

Galerie

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.