Novoroční záchrany koní

Během prvních tří dní nového roku zasahovali hasiči již u dvou případů uvězněných koní. Hned na Nový rok zachraňovali koně v Jindřichovicích pod Smrkem, který spadl do jímky. Dnes ráno pak v Kladrubech nad Labem vytahovali koně z bazénu. Více uvnitř.

V neděli 1.1. 15:23 hodin bylo hasičům ohlášeno, že v Jindřichovicích pod Smrkem spadl kůň do jímky. Na místo byli vysláni profesionální hasiči z Raspenavy, lezecká skupina hasičů z Liberce se speciální záchrannou sítí a místní dobrovolná jednotka.

Kobyla byla v úzké jímce na skrčených zadních nohou, tělo jí koukalo ven. K vytažení zvířete hasiči použili trojnožku, kterou mají lezci ve výbavě, a záchrannou síť. Vyproštění z jímky se podařilo bez zranění.

Hasiče však čekal další úkol, a to postavit ležícího koně na nohy. Kvůli tomu sestrojili s využitím nedalekého stromu nad zvířetem kladkostroj, pomocí kterého byl kůň postaven na všechny čtyři.

K další úspěšné záchraně zvířete v Libereckém kraji přispěla záchranná síť, kterou liberečtí hasiči obdrželi jako první profesionálové v ČR v říjnu roku 2015. Síť jim darovalo z prostředků veřejné sbírky občanské sdružení EDUvet.cz.

 

Dnes 3. ledna v 7:25 hodin vyjížděly jednotky profesionálních hasičů z Přelouče a Pardubic do Kladrub nad Labem zachránit koně, který zůstal uvězněn v bazénu u rodinného domu.

Nejdříve hasiči vyřízli část plotu a živého plotu, aby se mohli pomocí jeřábu dostat k bazénu. Jednotka použila široké popruhy na koně a odčerpala část vody z bazénu.

Na místě zasahoval lékař z veterinární kliniky, po ošetření si koně převzal majitel, který byl celou dobu u zásahu.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.