Ochutnávka z Jezdectví: Safari u Hradce - Koňský ráj to na pohled!

Jsou to tři roky, co jsme vás poprvé informovali o tzv. aktivní stáji, tedy volném ustájení, kde si koně žijí takřka jako v ráji. Celý areál je totiž maximálně přizpůsoben komfortu koní s důrazem na přiblížení se k jejich přirozenému prostředí. Koně tak namísto stání po většinu dne v boxu tráví svůj čas venku s ostatními koňmi, sami si rozhodují, kdy si dojdou na žrádlo, přičemž krmné dávky jim stanovuje počítač.

ochutnávka z Jezdectví

 

Něco podobného donedávna v našich podmínkách znělo jako sci-fi. Nyní se již jedná o realitu i v České republice. První aktivní stáj u nás totiž zprovoznili manželé Safariovi počátkem června v Žižkovci u Hradce Králové. My jsme se tam zajeli podívat a v červencovém Jezdectví tak najdete na 4 stranách podrobnosti nejen o samotném provozu aktivní stáje, ale také o životním příběhu Petry a Nadera Safariových.

Dnes vám přinášíme ochutnávku z této reportáže (najdete ji v příloze pod článkem). Pokud vás zaujme, tak neváhejte zajít pro aktuální číslo Jezdectví do nejbližší prodejny tiskovin! :o)

Soubory ke stažení

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.