Oslavte v sobotu Světový den zvířat

Nadace na ochranu zvířat pořádá u příležitosti letošního Světového dne zvířat oslavu, která se uskuteční v sobotu 8. října 2011 od 12 do 18 hodin v Centrálním parku Pankrác (Praha 4). Nadace připravila bohatý program, jehož součástí budou např. ukázky práce psovodů a jízdních hlídek Městské policie Praha, výcviku asistenčních a záchranářských psů, ukázky dravců a povídání o sokolnictví, ukázky volně žijících živočichů, volnočasových a sportovních aktivit, první pomoci zdravotnické záchranné služby veterinární Pet-medic, prezentaci Útulku pro opuštěná zvířata a odchyt v Troji a Dolních Měcholupech, prezentaci aktivit, kampaní a projektů Nadace na ochranu zvířat, kynologickou poradnu Nadace na ochranu zvířat, dětský zábavní park.

V rámci programu je připravena také charitativní sbírka chovatelských potřeb pro psy a kočky v útulcích (např. obojky, vodítka, košíky, pelíšky, misky, hračky, kartáče, boudy aj.). Sbírka bude poté přerozdělena vybraným útulkům, které mají těchto potřeb stálý nedostatek.

Akce se koná pod záštitou Hlavního města Prahy a ve spolupráci s Městkou částí Praha 4.

Nadace na ochranu zvířat je nevládní nezisková organizace se statutem nadace. Od svého založení v roce 1994 hájí zájmy a práva zvířat /Animal Rights/ a zasazuje se o jejich pohodu /Animal Welfare/. Posláním nadace je trvale zlepšovat vztah člověk – zvíře - životní prostředí, pomáhat zmírňovat utrpení a zajišťovat přijatelné životní podmínky zvířat v lidské péči, držených v zajetí i zvířat volně žijících.

Světový den zvířat se každoročně slaví 4. října na počest Sv. Františka z Assisi, který celý svůj život zasvětil péči o nemocná a opuštěná zvířata. Poprvé byl tento den vyhlášen v roce 1931 ve Florencii a má lidem především připomenout, že i zvířata jsou součástí naší planety a naše chování k nim byl mělo být ohleduplné.

Soubory ke stažení

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.