Otevřené drezurní školení zaměřené na praktické rozhodování

Drezurní komise ČJF připravila pro všechny zájemce otevřené drezurní školení s nizozemským rozhodčím Eddy de Wolff van Westerrodem zaměřené na praktické rozhodování. Akce proběhne 5. a 6. července v rámci šampionátu ČR a kvalifikací KMK ve Zduchovicích. Nenechte si ujít příležitost poslechnout si tuto skutečně velkou holandskou jezdeckou osobnost a jeho názory na posuzování úloh, cviků a mladých koní. Přihlášky na školení zasílejte na e-mail drezurniskoleni@seznam.cz.

Datum: 5. 7. 2014 – rozhodování „Z“ - „S“ při soutěžích „DU“, „DJ“ a „ JU“ – čas bude upřesněn podle aktuálních startek

Datum: 6. 7. 2014 – rozhodování mladých koní.

Školitel: Eddy de Wolff van Westerrode  FEI 5*  (Holandsko)

Místo: Zduchovice (v rámci šampionátu ČR a kvalifikací KMK)

Cena: 500,- Kč 

Po loňských teoretických školení u videa, připravila letos DK sérii praktických školení přímo u obdélníku. Prvním v řadě je školení s holandským FEI 5* rozhodčím  Eddym de Wolff van Westerrodem , kterého pozvala DK jako rozhodčího na letos 1. Ročník šampionátu ČR – kategorie pony, děti a junioři. 

Program:  

5. 7. - sobota – dopoledne -  Eddy bude hlavním rozhodčím a mluvčím na soutěžích 4-, 5- a 6-letých koních v rámci kvalifikačních soutěží KMK.

5. 7. - sobota - odpoledne - školení přímo při soutěžích drezurního šampionátu formou diskuse nad provedenými cviky a úlohami. Jedinečná příležitost ujasnit si přímo v praxi na českých koních a jezdcích, jak a proč známkovat jednotlivé cviky a výkony. Školení bude probíhat při soutěžích DU, DJ a JU, je tedy možné ptát se na opravdové základy rozhodování. Školení je tedy zvláště vhodné pro začínající rozhodčí. V těchto soutěžích bývají největší nesoulady rozhodčích při posuzování, zvláště proto, že se zde vyskytuje i velký počet jezdců začátečníků často s nevhodnými koňmi. Využijte této možnosti diskuse, abyste si ujasnili jaký postoj v těchto různých případech zaujmout, jaký napsat komentář a jak si svou známku obhájit. Zveme též jezdce, trenéry i rodiče, aby využili možnosti zjistit, jak se co v těchto začátcích hodnotí a proč. Věříme, že tato diskuse bude pro mnohé odpovědí na jejich rozpaky nad soudcovskými protokoly a pomůže najít společný pohled právě rozhodčím versus trenérům a rodičům. 

6. 7. - neděle – dopoledne - školení při soutěžích KMK opět přímo u obdélníku formou diskusí nad jednotlivými výkony. Zvláště vhodné i pro chovatele, které zajímá, na co vše se u mladých koní zaměřuje oko zkušeného rozhodčího. Jaké jsou požadavky na 4-, 5- a 6-leté koně. Na co se u které věkové kategorie zaměřit a co je pro každý věk prioritou. Opět možnost diskuse, takže uvítáme, když si účastníci připraví dotazy tak, aby vyjasnily všechny případné současné nejasnosti.

 

Lektor:   Eddy de Wolff van Westerrode je holandský mezinárodní rozhodčí (FEI 5*), trenér a jezdec (parkur, drezura, všestrannost), který trénoval a jezdil řadu úspěšných GP koní.  Je několikanásobným holandským šampionem. Eddy působil v Anglii, Německu, i v královských stájích v Haagu.  Byl reprezentačním trenérem Chile (2010) a Turecka (2011).  V Holandsku přednáší a publikuje.

Lektor:  

Eddy de Wolff van Westerrode je holandský mezinárodní rozhodčí (FEI 5*), trenér a jezdec (parkur, drezura, všestrannost), který trénoval a jezdil řadu úspěšných GP koní. Je několikanásobným holandským šampionem. Eddy působil v Anglii, Německu, i v královských stájích v Haagu. Byl reprezentačním trenérem Chile (2010) a Turecka (2011). V Holandsku přednáší a publikuje.

Eddy de Wolff van Westerrode

 

Nenechte si ujít příležitost poslechnout si tuto skutečně velkou holandskou jezdeckou osobnost a jeho názory na posuzování úloh, cviků a mladých koní.

 

Přihlášky na školení zasílejte na e-mail drezurniskoleni@seznam.cz co nejdříve. 

Přihláška musí obsahovat  jméno, tel. kontakt, e-mailovou adresu. Zpětné potvrzení přihlášky bude obsahovat variabilní symbol a číslo účtu pro platbu. Platbu je nutné uskutečnit převodem na účet ČJF.

Soubory ke stažení

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.