Podzimní podkovářský seminář

První říjnovou sobotu proběhl na Ranči 3V v Třebušíně u Litoměřic seminář o moderních trendech v úpravě kopyt s názvem „Jak nejméně uškodit koni, který musí chodit okovaný“. Spolupořadateli této zajímavé akce byli Ranč 3V Třebušín, Střední Škola Řemeslná v Jaroměři a mistr podkovář pan Karel Kysilka, který zároveň i přednášel.

Seminář se setkal s ohlasem a "učebna" na ranči se zaplnila do posledního místa. Pořadatele potěšil zájem nejen majitelů koní, ale i podkovářů, kteří vykonávají toto krásné řemeslo a mají chuť se ve své práci zdokonalovat a vzdělávat.

Program byl rozdělen na teoretickou část, kdy přednáška velmi vhodně doplňovala projekce na plátně a praktickou - bohatou ukázku vzorků podkov, tmelů a dalších pomůcek. Nejen, že bylo poukazováno na nevhodné používání některých metod, které se stávají v podkovářství módním vlivem, ale hlavně bylo vysvětleno proč koně takto okovaní nemohou chodit.



Po polední pauze následovalo praktické podkování koně podle nejnovějších trendů. Kůň byl kován pro distanční dostih. Do vejčité podkovy, která je nejvíce v tomto sportu propagována, byla použita nová vložka Flat Frog a chodidlo vytmeleno. Účastníci semináře byli prvními v naší republice, kteří se s touto metodou seznámili. U zadních končetin byl při ukázce řešen problém posunutých patek.

Ukázalo se, že účastníky program semináře zaujal a tak se následná diskuze protáhla až do pozdního odpoledne. Několikrát byla slyšet prosba o pokračování a tak věříme, že se pořadatelé tohoto úkolu zhostí třeba už na jaře příštího roku. Určitě Vás o této akci budeme informovat.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.