Posledních pár volných míst pro lekci s Davidem De Wispelaere

Ve dnech 28. a 29. ledna se koná soukromá výuka s průkopníkem ve svém oboru, mistrem jemného ježdění, americkým Grand Prix jezdcem Davidem De Wispelaere. David je jedním z mála drezurních jezdců/trenérů, kteří úspěšně spojují zásady jemného klasického ježdění s moderní drezurou. Jeho individuální přístup ke každému koni a kombinaci kůň/jezdec vyústí v harmonii, lehkost a pokaždé velice spokojenou dvojici.

Lekce s ním je tedy vhodná nejen pro profesionální drezurní jezdce, kteří si chtějí vypilovat vyšší cviky nebo vylepšit harmonii ale také pro začátečníky/amatéry, kteří si potřebují zdokonalit sed a styl, i pro mladé koně, co se potřebují naučit, jak správně nést tíhu jezdce a pochopit jeho pokyny apod. Jsme si jisti, že výuková hodina s Davidem přinese velice užitečné znalosti jezdcům/koním všech disciplín a úrovní.

Místo konání je v drezurní stáji Vandy Bělinové v Těchařovicích (Příbramsko). Lekce se budou konat v naprostém soukromí, v kryté hale v areálu, bez rušení diváků, překlad můžeme zajistit. Celkem je pouze 10 lekcí a většinu si ponecháváme pro naše koně čili míst je opravdu jen pár. Cena je pouze za náklady, rozpočítáno spravedlivě mezi 10 lekcí. V případě zájmu nás kontaktujte co nejdříve, abyste nebyli zklamáni. Tel. 603 152 000. Děkujeme.
 
Více info:
 
Hlavní cíl Davida De Wispelaere je zapojovat harmonii a lehkost do každodenní práce s koňmi. Davidův přístup je přísně klasický a vyžaduje vytvoření vztahu mezi koněm a jezdcem. Každý kůň je považován za jednotlivce a odpovídajícím způsobem vyškolen. Je velice důležité vytvořit kvalitní základ, který zajistí uvolněného a spokojeného koně a tím pádem i jezdce. Na této harmonii lze potom dále stavět a úspěšně ji propojit s požadavky discipliny moderní drezury.
 
O Davidovi:
 
David začal jezdit ve věku 14 let v Rochesteru, NY, USA a ihned ježdění zcela propadl. Vynikl ve všech disciplínách jezdeckého sportu, ale zjistil, že jeho skutečné volání je drezura. Jen o dva roky později již jezdil úroveň ST  a pracoval pro Thomase Poulina a poté pro Roberta Dovera. Zároveň se začal zajímat o původ drezury a její kořeny v dávných dobách, zvláště v období baroka.
Svůj talent ukázal nejdříve v choreografii Freestyle, byl dvakrát US Champion Intermediare Freestyle.
Kromě soutěže začal jezdit také v barokních baletních představeních jako například na hudebním festivalu v Salcburku, v Kasselu v Německu a ve Štýrském Hradci v Rakousku.
Během svého prvního pobytu v Německu v roce 1987 trénoval se zlatou olympijskou medajlistkou Gabriellou Grillo a také Albertem Steckenem a soutěžil v Grand Prix s hannoverskou klisnou Daktari v národních i mezinárodních soutěžích v Německu, Francii a Nizozemsku.
Se stejnou klisnou také získal o rok později zlato v Grand Prix v Devonu v Pennsylvánii.
Po úspěšném závodění v USA se vrátil do Německa v roce 1991 a zůstal na 3 roky, kde pracoval s legendou Dr. Klimke, dále pak s Gabriellou Grillo, Wolfgangem Michaelis a Janem Bemelmans. V roce 1995 strávil letní trénink na u Herberta Rehbein.
Při výuce v Německu ho zaujal roček Figaro, který se stal Davidovým velkým úspěchem a byl vytrénován do Grand Prix. Během své kariéry se Figaro umístil na 8. místě v šampionátu a získal několikrát zlato na Rheinlander Grand Prix a Grand Prix Special v USA s vysokým skóre 71% v Grand Prix Freestyle.
Po lekci na klinice s Arthurem Kottas Heldenberg v roce 1998, byl David nadšen efektivitou jeho pobídek a rozhodl se přestěhovat do Vídně a pracovat intenzivněji s hlavním jezdcem Španělské jezdecké školy. Studium klasického ježdění ho vedlo k zájmu o starověká plemena koní, zvláště iberská. Po rozsáhlém výzkumu ve Španělsku, byl David jedním z prvních profesionálních drezurních trenérů, který vybral a dovezl španělské koně (ve spolupráci s Kimberley van Kampen, majitelkou Hampton Green Farms) do USA za účelem vzdělávání a soutěžení v moderní drezuře. Začal s mladými hřebci, které nebyli dosud vyškoleni a soutěžil s nimi ve Španělsku úspěšně od stupně L až do Prix St George.
Tito dva hřebci, Idillio a Camaron, se spolu s jeho vlastním hřebcem "Hacendado" vrátili do Španělska v roce 2002 a s Davidem začali soutěžit v národním drezurním mistrovství pro španělské koně. To byl obrovský úspěch pro Davida a Hampton Green Farm, protože se všechny tři koně kvalifikovali do finále v Seville a umístili se na 4. pozici nejlepších hřebců. Tento úspěch zatím nebyl překonán žádným jezdcem ne-Španělského původu.
V roce 2003 se David rozhodl přestěhovat sebe a své koně zpět do Evropy, kontinentu, kde se nejvíce cítí jako doma. Jako jezdec a trenér se věnuje jezdeckému životnímu stylu ve vlastním areálu v Německu a Belgii.
 
Více informací o Davidovi naleznete na jeho stránkách http://www.dwdewispelaere.com. David je také autorem mnoha publikací a knih, kdy jeho poslední kniha vychází tento rok v březnu, nejprve pouze v Německém jazyce a poté i v anglickém.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.