Potřinácté na Koně do Lysé

(PR článek) Brány výstaviště v Lysé nad Labem se pro výstavu Kůň 2006 otevřou v pátek 15. září a otevřeny zůstanou až do neděle. Toto malebné městečko v Polabí stane opět hlavním městem koní. Veletrh všeho co ke koním patří předvede, jako každoročně, největší nabídku tohoto sortimentu v ČR. Domácí i zahraniční vystavovatelé budou nabízet své zboží na zhruba 150 stáncích.

Prezentovat se tam budou i obdobné veletrhy z Nitry a Fridrichshafenu. Na předvadišti návštěvníci shlédnou bohatou paletu plemen koní. Starokladrubští koně se představí ve čtyřspřeží, ukázky práce předvedou chladnokrevná plemena, elegancí zaujme ukázka arabských koní, představí se plemena shirská a fríská, nebude chybět ani anglický plnokrevník či klusák. Westernoví koně budou prezentováni v ukázkách western riding. Nejpočetněji bude zastoupeno nejrozšířenější plemeno v ČR – český teplokrevník. Jeho zástupci předvedou ukázky skoků a drezury. Bohatý program připravují i zástupci poníků, hlavně těch s přízviskem „mini“, jejichž počet u nás v poslední době výrazně vzrostl. Do Lysé letos zavítá i slavný hřebec Darsalam, který se má stát klenotem l3. ročníku výstavy. Ze zahraničí letos dorazí do Lysé chovatelé ze Slovenska a v závěrečné fázi jsou jednání se zástupci chovatelů z Maďarska a z Polska.

Na sobotu odpoledne je plánováno vyhodnocení soutěže časopisu Jezdectví - Můj kamarád kůň, večer pak bude opět patřit koňské show na krytém předvadišti při umělém osvětlení. Organizátor výstavy doufá, že ztrátu tradiční a oblíbené komentátorky paní Milady Barešové, která nás nedávno navždy opustila, se mu podaří nahradit a její nástupce získá u návštěvníků oblibu .

V těchto dnech, kdy vrcholí přípravy této největší a nejstarší výstavy koní ve střední Evropě, je přáním organizátora, aby na výstavu Kůň 2006 našel cestu každý chovatel, majitel a přítel těchto ušlechtilých zvířat.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.