Požár Koňské farmy v Chrastavě - škoda přes 20 milionů korun

Šestnáct jednotek hasičů zasahovalo v noci u rozsáhlého požáru v areálu Jezdecké školy JS Vysoká a Farmy Vysoká nedaleko Chrastavy. Poplach byl jednotkám požární ochrany vyhlášen krátce po desáté hodině večer a již při příjezdu prvních cisteren na místo zásahu hořela střešní konstrukce na celém jednom traktu objektu.

Právě v tomto křídle farmy se nacházela hotelová část a uvnitř tou dobou bylo 20 osob. Naštěstí všichni dokázali opustit silně zakouřenou budovu včas a nikdo nebyl zraněn. Hasební práce probíhaly i za pomoci výškové techniky. Příslušníci likvidovali plameny ze čtyř žebříků. Starost zasahujícím hasičům dělalo velké množství naskladněného sena v dalších částech objektu a ve stodolách za budovou. Chlazením budov však zabránili rozšíření požáru do zemědělské části, ze které bylo v průběhu zásahu vyvedeno 51 koní. Jednotky s živlem bojovaly až do brzkých ranních hodin. Zasažena byla plocha o rozloze 130 x 20 metrů. Na místo se již v noci dostavil vyšetřovatel příčin vzniku požárů HZS LK, který odhadl, že výše škody přesáhne 20 milionů korun. Proč začalo hořet stále není jasné a případ je v šetření hasičů a Policie ČR.

 

 

Původní zpráva 1. 12: Několik jednotek hasičů zasahovalo v noci v Chrastavě na Liberecku u požáru Koňské farmy Vysoká. Požár byl většího rozsahu, zachvátil střechu farmy. Další okolnosti případu dnes šetřit kriminalisté. Aktuálně majitelé hledají dva koně, Můžou se pohybovat v okolí Chrastavy, Albrechtic, Fojtky, Mníšku..atd.

 

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.