Prosincové Jezdectví vychází právě dnes!

Poslední středa v měsíci znamená - čerstvé Jezdectví na trhu! A poslední, tedy prosincové číslo tohoto roku se za "čtrnáctkou" také otáčí. Zvolíte třeba nejlepšího skokového koně a jezdce uplynulého roku. Ve speciálu měsíce se zase dozvíte nejlepší a nejhorší zážitky mnoha aktérů minulé sezony včetně dosud nezveřejněných podrobností ohledně účasti české ekipy na Světových jezdeckých hrách. S Normandií je spojený také profil - Cortes C je přeci vítězem "koňské" části Final 4. Velmi dobrý výsledek z MS letos přivezl jezdec jednospřeží Jiří Kříž - a právě JK Voleveč slavící 20 let jsme navštívili. Představíme také Čecha ze Slovenska, který má vlastní stáj v Německu.

Pamětníkům ho vlastně představovat nemusíme, je to totiž bývalý český reprezentant Dušan Tovarňák. Výhody a nevýhody života kolem koní ve vyvinutém Německu tak přednese ten, kdo je zažil na vlastní kůži.

Na co byste se měli soustředit při drezurním výcviku skokového koně tak, aby vás bylo těžké na parkuru porazit? Poradí Ernest Dillon.

Po měsíční pauze opět přinášíme pořadí Pavo Poháru Jezdectví pro děti, juniory a mladé jezdce - a hned máme dva návraty na špici.

Je u vás doma tématem střední škola s hipo-vzděláním? Pak přinášíme také slovo do diskuse - tématem měsíce jsou právě školy, které pro vás přicházejí v úvahu.

V dostihové části se podíváme na dva podzimní vrcholy - chuchelský a světový. Cena prezidenta vynesla Váňu, ale ne Josefy, a Breeders´Cup Bayerna, ale ne z Bavorska.

V částo pro chovatele se vrátíme k finále KMK a přineseme rozhovor s M. Perníčkem o dalších plánech ohledně jeho programu roku 2015. A bude těch novinek dost.

Vyčerpávající a odborný, ale zajímavě psaný je článek o plemeni furioso. A opět se nenápadně vrátíme k Normandii, protože právě jeho zástupce absolvoval a dokončil (poněkud překvapivě) soutěž všestrannosti!

Je třeba koně odměňovat pamlsky a co vám to učiní s krmnou dávkou? Chcete dát vašemu koni "dobrý" dárek? Pak volte jeden důležitý mikroprvek...

A když jsme u dárků - jaké nabízí trh pro milovníky koní? Vánoce jsou za dveřmi!

Do úchvatného fotoarchivu Josefa Kocmana nakoukneme spolu s kolektivem Národního hřebčína - jak by také ne, když na většině fotografií jsou kladrubští koně - i ti v x-spřeží i ti dostihoví! 

Rozhovor se stavitelem parkurů Ing. Janem Šímou shrnuje i názor na vzdělávání stavitelů a na práci zahraničních stavitelů, kteří působili v Čechách.

Víte, co más společného koňská záchranka a čipování koní? Jsou v ČR  již pět let a staly se nezbytnou součástí života kolem koní.

A co mají společného nejstarší kůň na světě a časopis Jezdectví? Dozvíte se v editorialu.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.