Psali jsme před 30 lety: Kdo je kdo – Hugo Simon

Mezinárodní kariéra Hugo Simona je již velmi dlouhá (poprvé startoval jako junior ve svých 14 letech), ale do popředí světových jezdců se dostal teprve před několika lety.

Psali jsme před 30 lety


Na začátku zimní sezóny 1971-72 absolvoval kvalifikační závody pro OH a byl s ostatními jezdci povolán na stáž do Warendorfu, které se však pro onemocnění nemohl zúčastnit. Z nepochopitelných důvodů byl FN – NSR vyškrtnut ze seznamu kandidátů na OH. To bylo šest měsíců před OH v Mnichově a Hugo Simon se rozhodl jednat. Jako rodilý Rakušan (do NSR se přestěhoval po 2. světové válce) požádal o rakouskou státní příslušnost, aby mohl na OH startovat za Rakousko.

Zajímá vás, jak to nakonec dopadlo? Tak se pojďte s námi podívat o třicet let zpět – do červencového Jezdectví z roku 1979. Celý článek najdete v příloze – viz níže.

 

OPRAVA:

Jak nám napsal pan Petr Hrůzek: "Hugo Simon není rodilý Rakušan, neboť se narodil v Křivé Vodě v okrese Šumperk (3. 8. 1942), což bylo v bývalém Československu. Po válce byl s rodiči jako, většina Sudetských Němců, odsunut do Německa." Za nepřesnost uvedenou v tomto archivním článku se omlouváme. (red)

Soubory ke stažení

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.