Psali jsme před 50 lety: Československé DERBY 1959

Není to tak dlouho, co jsme vás informovali o průběhu již 89. Českého derby. Pojďme se dnes vrátit o padesát let zpět a podívat se, jaký průběh mělo 39. Československé derby: „Naše letošní, již 39. DERBY, konalo se dne 14. VI. t. r. v Chuchli za nebývalé účasti asi 8.000 návštěvníků, za krásného počasí, na dobré půdě a bylo po prvé spojeno se zdařilou dvoudenní výstavou chovných koní jak ze státních ústavů pro chov koní, tak i z ČSSS a JZD.

historie


Imponující zde byli přirozeně kladrubští bělouši i přepečlivě vyšňoření „Písečáci“, ale na nás zapůsobila obzvláště kolekce vyrovnaných albertovských klisen svým výrazem i kalibrem, chodivostí i souladností.
Napínavé Derby – odpoledne bylo ještě zpestřeno dvěma dostihy klusáků, dvěma překážkovými dostihy a imposantním ukázkovým číslem jízdy spřežení, kde st. hře. Kladruby předvedl své vznosně se nesoucí kladrubské bělouše v tandemu, dvojspřeží, štyřspřeží i ruské trojce s klusákem, běloušem Barzoj-4 uprostřed a st. hř. Písek pětispřeží teplokrevných hřebců a čtyřspřeží hřebců chladnokrevných.“ A co se dělo dál? To již najdete v samotném článku.

Soubory ke stažení

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.