Slavnosti koní, historie a řemesel Kuks 2010

V sobotu 10. července se od 9 do 17 hodin uskuteční Slavnosti koní, historie a řemesel Kuks 2010. Již čtvrtý ročník této akce přivede do kouzelného prostředí Hospitalu Kuks starokladrubské vraníky jak v zápřeži, tak pod sedlem. Vystoupí v pas de deux dam v sedlech, drezuře klasické i barokní, tanci s garochou i v ukázce výcviku jízdní policie. Novinkou letošního ročníku bude adrenalinová ukázka závodu spřežení. Skupina Caballos vás nechá nakouknout pod pokličku své kaskadérské činnosti. Více uvnitř článku...

Kuks

 

Nádherné trojspřeží chladnokrevných hřebců pana Nývlta v parádní zápřeži i při práci v lese, nakládání klád na vůz pouze s koňmi, každodenní realitu z dob, kdy v lesích chyběla jakákoli mechanizace, také kompletní senoseč s koňmi - od posečení až k odvozu trávy. Přetahování diváků s jedním z tažných koní nesmí chybět.

Do historie nás vrátí znalci střelného prachu i pejskové plemene malý kontinentální španěl - kdysi nezbytný doprovod šlechty, budoucnost zajišťují děti v sedlech poníků i velkých koní.

Do tajů podkovářského řemesla můžete nahlédnout při podkování koně přímo před vašima očima podkovami vyrobenými na místě.

Bohatý doprovodný program pro děti - je připravena trampolína, skákací hrad, unikátní ručně vyřezávaný a malovaný kolotoč, svezení na ponících i v kočárku taženém poníkem, výtvarné dílničky s malováním na trička i dřevo a zejména celodenní Malování s pojišťovnou Kooperativa a Janem Honzou Lušovským, při kterém mohou děti vyhrát spoustu hezkých cen. Svezení na koních i v kočáře je při takové akci samozřejmostí i pro dospělé. Ti si mohou také projít množství stánků jarmarku a řemesel a využít bohatého občerstvení.

Podrobnější informace o programu najdete na webu: www.ponycentrum.cz/slavnostikonikuks.htm

Kontaktní osoba: Jitka Černá, tel. 777 628 028, www.ponycentrum.cz

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.