Středa na Dostihovém závodišti v Pardubicích: Hobby skákání a prohlídka naposledy zdarma

Po týdnu budou na pískovém kolbišti v areálu Dostihového závodiště v Pardubicích pokračovat hobby soutěže v parkurovém skákání. Čtvrtý díl letošního seriálu veřejných závodů, které jsou přístupné pro všechny koně a jezdce bez omezení, se uskuteční ve středu 30. března od 15.00 hodin.

Hobby skákání má za sebou zatím tři klání. A při každém z nich se nejvíce dařilo jedné jezdkyni, která dokázala vybojovat vítězství ve dvou ze čtyř vypsaných parkurů. Napoprvé se v nejlepším světle předvedla Eliška Jandová ze stáje Dvořák Barchov. O týden později si dvě prvenství na své konto připsala Dominika Urbanová z Malé jezdecké společnosti z Lohenic. A poté na svůj předchozí úspěch navázala Eliška Jandová. V minulém týdnu znovu vyhrála dvakrát.

„Jsme velice spokojeni s tím, že oproti loňsku se úroveň Hobby skákání posunula znatelně nahoru. A stejně tak nás těší, že při každém závodu byla vyšší účast než při tom předchozím a že si k nám nacházejí cestu stále noví lidé. Doufejme, že to bude platit také o nadcházející středě,“ řekl Jaroslav Grodl, sportovní manažer pořádajícího Dostihového spolku a.s. Pardubice a zároveň stavitel parkuru a vedoucí tréninku.

Středeční hobby skákání bude mít obvyklý program. Opět nabídne čtyři soutěže. Začínat se bude parkurem s překážkami do 70 centimetrů. Poté budou následovat překážky do 90, do 100 a do 110 centimetrů. Parkur má vždy osm překážek a po něm následuje rozeskakování se čtyřmi překážkami.

Hobby skákání se na koná na pískovém kolbišti. Začátek první soutěže je v 15.00 hodin. Prezentace účastníků se koná od 14.00 do 15.00 hodin. Startovné je 150 Kč za každý start.
Diváci mají vstup zdarma.

Návštěvu parkurových závodů mohou i návštěvníci opět spojit s další prohlídkou Dostihového závodiště s průvodcem. Bude začínat v 16.00 hodin. Tentokrát naposledy se při ní nebude platit žádné vstupné.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.