Svět póla smutní nad ztrátou dvou hráčů

Dva přední hráči póla zemřeli minulý týden na následky zranění po pádu z koně. Dlouholetý americký hráč Bob Daniels spadl při hře ve Wellingtonu 23. března, o tři dny později zraněním podlehl. Ve stejný den, 26. března, zemřel i brazilský hráč Juracy Santos, jenž byl po pádu v roce 2014 v kómatu. Podrobnosti v článku.

Dlouholetý americký hráč Bob Daniels spadl při hře ve Wellingtonu 23. března, když jeho kůň klopýtnul a Daniels spadl hlavou na zem. I přes rychlou zdravotnickou pomoc zemřel o tři dny později ve věku 74 let.

Brazilský člen pólo klubu Juracy Santos utrpěl vážná zranění při pádu již v roce 2014 během Phoenician Cupu. Také zemřel 26. března po dlouhém období v kómatu.

Jeho pád vzbudil otázku zavedení povinného nošení bezpečnostní helmy. Většina hráčů nosí „nízkoprofilovou“ přilbu s jednoduchým páskem, namísto tříbodového. Testy provedené v roce 2008 prokázaly, že tyto jednoduché přilby chrání hlavu velice špatně. Jak říká Aurora Eastwood, člen komise pracující na novém pravidlu: „Pracujeme tvrdě a pravidlo o přilbách by mělo být představeno během dubna.“

Bob Daniels

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.