"Světové" Jezdectví na stáncích!

Ano, nebojme se to říci - ve středu 24. září vychází nové, říjnové číslo s podtitulkem "světové"! Celých 21 stran je totiž věnováno Světovým jezdeckým hrám a zážitkům těch, kteří se jich účastnili nebo jen přihlíželi jako diváci. Ke slovu se tak dostanou nejen Zuzana Zelinková, Martin Maivald, Nasťa Vištalová nebo členky albertovské skupiny, ale též Jaroslav Pavel, Kateřina Hanušová nebo motěšický Slavomír Magál. A na slovenskou scénu zabrousíme také v rozhovoru měsíce, neboť jsme vyzpovídali Ing. Milutína Kubíka, zvoleného do čela Slovenské jezdecké federace. 

Kromě jezdeckého sportu se zastavíme i u dostihového, vždyť se blíží další ročník Velké pardubické - a jak to bude na startu toho 124. vypadat? Zkusíme nastínit...

Ve westernové části nás čeká Hipocentrum Koryčany - a to s otevřenou náručí!

Chov se tentokrát kromě koní českých původů (Jetta, Pocta a Eura) věnuje finále drezurních i skokových Kritérií mladých koní a doprovodnému programu - večerní show, přehlídka tříletých klisen a přehlídka hříbat.

Nezapomněli jsme ani na další významnou klisnu v dostihových dějinách, Perlu paláce... Příznačné jméno!

Chov tak trochu zasahuje i do fotoudálosti. Plnokrevní arabi se po roční přestávce způsobené povodněmi opět sešli na Arabském, tedy promiňte, Císařském ostrově....

Klisna Sally se zranila a léčení v domácích podmínkách nemělo dobrou prognózu. Na klinice v Heřmanově Městci dali klisnu do pořádku o takové míry, že už zase závodí. Víte, že happy end se mohl stát jedině díky mnoha neznámým lidem?

Závody pomalu končí, mění se počasí i skladba koňského jídelníčku - co přináší podzim a zima do problematiky krmení koní?

Nacvičit si zastavení a zvednutí pohárku s vodou na koni může být užitečné nejenom ve working equitation.

Na dvě hojně navštívené akce pozveme prostřednictvím objektivu našich externích spolupracovníků - do Pardubic na Koně a film a do Písku na Chovatelský den. Dělo se tam toho požehnaně...

To samozřejmě nejsou všechny články světového říjnového čísla - při bližším prolistování jistě najdete článek právě pro vás!

Celý obsah čísla najdete pod tímto odkazem

 

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.