Tradiční oslava narozenin v Dance and Jump

Tradiční oslava narozenin obchodu s jezdeckými potřebami Dance and Jump probíhala jako každý rok 28. 10., letos navíc také 29. 10. (sobota). Kromě drobných dárků k nákupu se zákazníci nejvíce radovali z akčního zboží, jímž byla naplněna takřka celá prodejní plocha. Dance and Jump však připravuje velmi zajímavý vzdělávací projekt pro nejmenší milovníky koní, který bude oficiálně představen 17. listopadu. Několik základních informací naleznete již nyní v článku.

Jezdecká školička Dance and Jump


O co se jedná?
"Základní vize školičky je přivést děti k lásce ke koním a umožnit jim strávit volný čas aktivně i zábavně. Většina dětí zná dnes zvířata hlavně z výletu do zoo, ale o běžných domácích zvířatech neví zpravidla nic. Proto bychom chtěli nabídnout nejen ježdění na ponících, ale i další aktivity našeho klubíku, které jsou spojeny s poznáváním zvířátek a přírody. "



Jak a pro koho?
"Jízdy na ponících nabízíme jako jednorázové jízdy nebo hodiny formou kurzů. Jezdecké lekce budou vedeny jak skupinově tak i individuálně dle přání a nároků jezdce.  Dále máme v nabídce kurzy pro školky a školy formou výuky. Na úvodní jezdecké lekce je samozřejmostí zapůjčení odpovídajícího jezdeckého vybavení. Dalším bonusem pro každého člena jezdecké školičky je slevová karta do obchodního domu Dance and Jump."



Kde?
"V Měšicích u Prahy. Školička má k dispozici pozemek cca 3ha s kvalitní jízdárnou, kruhovkou, krytou halou a výběhy. Součástí parku je pěkné dětské hřiště s pískovištěm se skluzavkami, houpačkami a prolézačkami. Dále je v parku vybudován klubík v zajímavé prostorné jurtě, která představuje tradiční obydlí kmenů ve střední Asii. Je postavena z přírodních materiálů, a právě proto jsme si ji zvolili jako ústřední budovu do našeho areálu. Zde se bude konat mnoho aktivit, a to nejen za nepříznivého počasí."



Jaká jsou zde zvířata?
"V areálu se nachází park s různými zvířátky: koníčci, poníčci, kravička, králíci, kozičky, prasátka, oslíci, ovečky - která si mohou děti nejen pohladit, ale také se o nich a jejich chovu dozvědět v našem klubíku, kde bude probíhat i chovatelsko-pěstitelský kurz.  Dokonce si zde mohou vypěstovat i vlastní zeleninu, vyrobit si z přírodních materiálů své výrobky, které si samozřejmě budou moci vzít domů, třeba jako dárek rodiče. Plánujeme nejen pravidelné kurzy, ale také mnoho jednorázových akcí spojených s ročním obdobím a svátky – např. oživlý betlém, vítání jara.



Cíl?
"Vše do našeho parku bylo a je vybíráno s maximální pečlivostí. Materiály a zařízení tak, aby co nejvíce souzněly s přírodou. Zvířátka jsou ochočená, zvyklá na dětskou společnost, krotká a mazlivá. Na hřišti jsou bezpečné hrací prvky, aby děti nejen bavily, ale rozvíjely i jejich fantazii a šikovnost. Rodiče zde mohou trávit chvilky s dětmi, ale mohou je také zanechat pod zkušeným a laskavým dohledem našich lektorek. Naším cílem je naučit děti lásce ke zvířátkům a přírodě, formou nevšedních zážitků, a to vše nedaleko Prahy – dostupné pár minut jízdy autem, autobusem nebo vlakem."


Slavnostní představení školičky i zápis dětí proběhne 17. listopadu přímo v obchodním domě Dance and Jump.

Majitelka OD Dance and Jump Judr. Renata Tomanová s manželem a ředitelkou jezdecké školičky Veronikou Křížkovou.

 

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.