Tršice – nový jezdecký areál

V malém městečku jménem Tršice nedaleko Olomouce (asi 17 km) vznikl nový jezdecký areál Hostinův Důl - Tršice, který během zimy i na jaře uspořádal skoková soustředění se Zdeňkem Žílou. Pojďme se nyní blíže podívat, co vše se v areálu nachází.

Místní jezdecký areál disponuje 25ti hektary pastvin, na kterých se v současné době pase 10 koní, z toho je 6 koní plemene Kisbery, 1 český teplokrevník, 2 jsou plemene arabský plnokrevník a 1 welsh pony. Dominantou areálu je venkovní jízdárna o rozměrech 40 x 70 m, osvětlena i ozvučena.

Čemu všemu se v jezdeckém areálu v Tršicích věnují a budou věnovat?

„Především je to ustájení soukromých koní, kterým jsme schopni poskytnout ty nejlepší služby,“ říká správce areálu, a pak dodává: „Velkým lákadlem do areálu by měla být pro letošní léto dovolená s koněm pro ty, kteří chtějí trávit svůj volný čas u nás s rodinou, svými přáteli i s vlastním koněm. Dále nabízíme sportovní výcvik jezdců, dětí a koní. Provádíme výuku na jízdárně, v hale a pro zkušenější jezdce i vyjížďky do terénu. Spolupracujeme se Zdeňkem Žílou, který dojíždí do našeho areálu každou středu, aby zde mohl pořádat skokové tréninky. S drezurní přípravou nám pomáhá Eva Lasáková (výkonnost v drezuře T), která k nám jezdí zase každý pátek. Od poloviny dubna budou probíhat každé čtvrteční odpoledne veřejné tréninkové parkury pro jezdce s licencí i bez.“

Součástí areálu je krytá hala, která má rozměry 20 x 40 m. Skokový materiál je k dispozici.

V květnu jsou naplánovány další akce jako například Tršický cyklovýlet a Dětský den.

Kompletní nabídku našich služeb a veškeré informace o akcích a novinkách naleznete na www.jezdeckyareal.cz. Objednávky na tel. 607 180 544.

Na viděnou v tršickém areálu.

K pohybování koní slouží kolotoč pro 6 koní.

Komplex sedlovny a 7 venkovních boxů o rozměrech 4 x 3 m, je pro koně celoročně obyvatelný.

Pohled na stáj zevnitř, kde se nachází 9 prostorných boxů (4 x 4 m). Součástí stáje je sedlovna, šatna se sprchou a WC pro majitele ustájených koní a pro stálé klienty.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.