Úspěšná přednáška o komunikaci s koňmi na ČZU

V pondělí 14. prosince 2009 proběhla na půdě České zemědělské univerzity v Praze přednáška o komunikaci s koňmi pomocí partnershipu pod vedením Zuzany Prokopové. Zcela zaplněný velký přednáškový sál zájemců z řad studentů i veřejnosti poodkryl tento způsob výchovy koní. Ani čtyřhodinová přednáška však nestačila dychtivým posluchačům k úplnému nasycení informacemi...

Z. Prokopová

 

Mluvené slovo doprovázel bohatý fotografický materiál i motivační video. Přednáška se týkala chování koní a lidí k sobě navzájem, především během výcviku koně.

Témata byla rozdělena to těchto čtyř kategorií:
-    proč začít s partnershipem
-    osobní prostor, pochvala, pozornost
-    formy a způsoby tlaku
-    jezdectví v kombinaci s partnershipem

Účast pro studenty nebyla povinná. Organizátorka Ing. Lucie Starostová vyjádřila překvapení a spokojenost nad množstvím zájemců z jejich řad. Za to, že byla ochotna dát jim příležitost vzdělávat se i tímto směrem, patří jistě velký dík.

Již nyní se můžeme těšit na další navazující semináře, které proběhnou na jaře v prostorách školního statku ČZU na Suchdole. Škola je pro tyto účely ochotna poskytnout prostory i koně. Přístup na semináře bude nadále umožněn nejen studentům ČZU, ale i širší veřejnosti.

 

Z. Prokopová

Z. Prokopová

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.