Útočníci pořezali koně a zapálili stáj

Ohavný útok na koně se odehrál v pondělí 24. dubna v anglickém Bristolu. Neznámí útočníci zde pořezali koně a pak je nechali uhořet ve stáji. Naštěstí požár zmírnila voda z kohoutku, který se žárem roztekl, a tak z něj mohla tryskat voda.

Debbie Nash, majitelka koní, byla zrovna na cestě do stáje, když jí volala kamarádka. „Řekla: Ryhle přijeď, hoří,“ vypráví Debbie. Voda uchránila jejího poníka Blaze od větších popálenin, ale stále hořela zadní část boxu a byl zde hustý kouř. V plamenech bylo také uložené seno. „Emma ze stáje vytáhla i mého dalšího koně Teda.“

Kromě ohořelé hřívy u poníka Blaze nebyl žádný kůň popálený. Avšak Blaze a Lucky měli řezné rány v obličeji. „Kůže na obličeji Luckyho prostě jen visela,“ říká Debbie. „Naštěstí veterinář řekl, že to jen tak hrozně vypadá a osmnácti svorkami kůži sešil."

„Všichni naši koně byli vždy přátelští, ale nyní když jdete kolem boxu Luckyho, odskočí dozadu a bojí se. Je to velice smutné, dělá to i mně, a to jsme spolu čtyři roky. Kdyby se neroztavil vodovodní kohoutek, mohli být všichni mrtví."

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.