Ve východočeské Suché mají i přes zimu napilno

Díky kvalitní jezdecké v hale v jezdeckém klubu Suchá u Litomyšle mohou probíhat nejrůznější akce po celý rok. V prvních letošních měsících se každou neděli konají jednodenní skoková soustředění pod vedením Jiřího Skřivana.

Stejně jako v minulých letech je o tato soustředění velký zájem. Důraz je kladen na skokovou gymnastiku ve skokových řadách či distancích. Jezdci jsou rozděleni do lotů po čtyřech dle odpovídajících zkušeností.

Ani pravidelné veřejné tréninky nemohou chybět. Opět pod dohledem Jiřího Skřivana probíhají skokové (21. 1., 4. 2., 18. 2., 3. 3.) a drezurní (25. 2.) soutěže. Letošní novinkou je přidání hobby soutěží. Skokové závody se tak skládají ze dvou tréninkových parkurů a dvou hobby soutěží. První letošní závody proběhly dne 7. 1. Bylo patrné, že se závody konaly brzy po vánočních svátcích a počet startujících se ve všech případech pohyboval kolem čísla osm. Parkury byly postaveny na mírách 70-110 cm, stejně jako je tomu i u dalších závodů. Na závody pořádaných tuto sobotu je stále možné se přihlašovat.

Další možnost strávení času na Suché je určena mladším zájemcům. Pravidelně v průběhu celého roku se konají prodloužené víkendové pobyty, o letních prázdninách pak týdenní tábory. Pro velký zájem se počet pobytů oproti předchozím letům výrazně navýšil.

Více podrobností včetně rozpisů najdete na www.stajmanon.cz.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.