Velká prezentace koní a rančů, noční show i lákavé nabídky prodejců

Koncem června bude na brněnském výstavišti koním věnován celý obří pavilon F. Pro čtyři dny Národní výstavy zvířat zde vyroste aréna s jezdeckým povrchem, kryté opracoviště, tribuny pro diváky, stáje pro koně i stánky prodejců. Kromě toho bude v pavilonu prezentace rančů, farem a agroturstických jízdáren, chybět nebude stylová kavárna a dobré občerstvení.

Podívat se, inspirovat, informovat a nakoupit – tak lze strávit poslední čtyři červnové dny v Brně (27. – 30. 6). A pro ty největší fanoušky koní je připravena i speciální akce navíc – sobotní noční Brno Trophy Show (29. 6.).

Na výstavu se chystá kolem stovky koní nejrůznějších plemen u nás chovaných. Pod záštitou Asociace svazu chovatelů koní ČR se připravují přehlídky chovných kolekcí teplokrevníků, plnokrevníků, chladnokrevných a frízských koní, koní malých plemen a pony, haflingerů, arabů a dalších krasavců. Koně budou předvedeni pod sedlem, ve skocích ve volnosti, v zápřahu jako jedno či vícespřeží i na ruce. V programu budou hostovat velké hřebčíny i soukromí chovatelé koní. Asociace připravuje také novinku letošního roku – prodejní aukci koní, která se těší velké oblibě v zahraničí a jejíž trend by mohl začít i u nás.

Součástí program bude tradičně také prezentace koní amerických plemen, kterou připravuje Equiteam o.s. v projektu Farma John Deere. Chovné kolekce hřebců a hříbat i nejrůznější zbarvení koní můžete očekávat u strakatého plemene american paint horse či indiánských skvrnitých koní appaloosa. Chystá se také ukázka quarter horse, atletických všestranných koní. Všechny plemena budou předvedena pod westernovým sedlem v různých ukázkách disciplín, ale také pod sedlem anglickým v tzv. hunter třídách. Chybět nebude ani práce s koněm ve volnosti – přirozená komunikace, kde vedle Betky Kroumanové přivítáme i známou mladou horsemanku Katku Santarovou.

Pro diváky je připravena hra s koněm ze země zvaná Equipoint a pro ty nejmenší svezení na traktůrcích John Deere i konících z dětských jezdeckých škol. Jak bezpečně na koně bude i tématem některých ukázek a návštěvník se bude moci přímo v pavilonu dozvědět, které ranče nabízejí služby pro něj. Zároveň si může vybrat vybavení pro sebe i svého koně, včetně krmiv, sedel, jezdeckých a modních doplňků či suvenýrů a obrazů koní. Vystavovatelé se stále ještě přihlašují, výhodou pro ně je nejen krytá výstavní plocha, ale také umístění stánku přímo u arény a velká návštěvnost celého komplexu akcí na výstavišti – kolem 45000 lidí!

Pro ty, kteří se chtějí podívat na koně „ve světle ramp“, je 29.6. připravena noční show s názvem Brno Trophy. Konala se již před dvanácti lety a letos opět bude zvát ve svém návratu na nejzajímavější ukázky a jezdecká čísla, kde se představí známí i neznámí jezdci. Hostovat zde budou i herci a další umělci, těšit se můžete také na exhibiční soutěže ve westernu a skocích ve volnosti. Celá show se ponese v duchu motta: „Z pohádky do pohádky“ - pro děti pro dospělé.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.