Velký jezdecký den - tisková zpráva

Národní hřebčín pro vás připravuje tradiční Velký jezdecký den, který se bude konat 30. 6. v Kladrubech nad Labem. Můžete se těšit na vystoupení starokladrubských běloušů i vraníků jak pod sedlem tak v zápřeži. V letošním roce přijedou hosté z Německa s frískými koňmi, Ostsee-Quadrille Deutschland i jízdní policie z ČR.

Aktualizace 2. 7. 17:10 HOD: Přidána tisková zpráva, jejímž autorem je Jaromír Štěpánek.

 Velký jezdecký den v Kladrubech nad Labem –krizový scénář se nekonal.
Ačkoliv teprve 28.6.2012, pověřil ministr zemědělství  Ing.Petr Bendl, vedením hřebčína Ing.Simonu Voňkovou,už za dva dny skládala zkoušku manažerských zkušeností v podobě Velkého jezdeckého dne v Kladrubech nad Labem,s.p.o. Pro zaměstnance hřebčína je Jezdecký den vždy velkým svátkem  a  prezentací  jejich roční práce. Chovatelskou veřejností se po odvolání Ing.Jana Höcka a v okamžiku, kdy se  náměstek pro chov Petr Vozáb  rozhodl v hřebčíně  svoji činnost ukončit,  začala se šířit informace, že Velký jezdecký den letos  nebude a pořádat jej  by bylo naprosté šílenství. Obzvláště pak, když domluvená vystoupení byla bývalým náměstkem telefonicky rušena. Nakonec však přijeli všichni. Zaměstnanci hřebčína byl sestaven konečný scénář Velkého jezdeckého dne a rozděleny úkoly. Realizací byl pověřen Jiří Nesvačil jun.(dlouholetý reprezentant hřebčína), který se svého úkolu zhostil na jedničku s hvězdičkou.  Ing.Voňková událost komentuje slovy: ,,Velký jezdecký den nejsou  vystupující na kolbišti, ale desítky těch, kteří  pracují v technickém zázemí. Zaměstnanci realizující tuto akci, prokázali svým přístupem obrovskou dávku profesionality. Největší odměnou pro mě byly okamžiky, kdy jsem z kolbiště cítila  pohodu,radost a hlavně pak zdravou hrdost vystupujících, že  jsou součástí Národního hřebčína Kladruby nad Labem“. To patřičně z tribun oceňovali diváci potleskem, kteří v tropickém  dni vydrželi  do úplného závěru. ,, Je to pro mne důležitý signál, že letošní Velký jezdecký den měl opravdu mimořádně zdařilý program.“ Zhruba v sedmnáct hodin se dvanáctispřeží  starokladrubských běloušů vedené Jiřím Nesvačilem s diváky rozloučilo  v doprovodu fríských koní DIE OSTSEE-QUADRILLE  DEUTSCHLAND.

 

Aktualizace 29. 6. 16 HOD: Kdo by chtěl vidět účinkovat Petra Vozába, má smůlu. Okamžitě po odvolání ředitele dal totiž výpověď.

RÁMCOVÝ PROGRAM:

10:00 - 11:00 předvádění plemenných hřebců a klisen s hříbaty
10:00 - 12:00 možnost svezení v kočáře
11:00 - 12:00 koncert v kostele sv. Václava a sv. Leopolda
13:00 - ca 17:00 HLAVNÍ PROGRAM

VSTUPNÉ: 150,-Kč/dospělá osoba, 60,-Kč/senioři, studenti (po předložení průkazu),

ZDARMA děti do 6 let a ZTP (po předložení průkazu ZTP)

PARKOVNÉ: 20,-Kč

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.