Vzpomínáme na... Horsta Langa

A je tu neděle - den určený pracovnímu klidu a odpočinku. Svátek, jehož název v některých jazycích znamená den slunce nebo den Páně, ale také vzkříšení Ježíše Krista. A křísit budeme každou neděli i zde, ovšem pouze vzpomínky. Vzpomínky na členy naší rozvětvené jezdecké rodiny, kteří tu s námi již nejsou. Před sedmi lety odešel jablonecký jezdec, trenér, rozhodčí a stavitel parkurů Horst Lang.

Dne 17. února 2005 opustil navždy jezdecký i ostatní svět jezdec, rozhodčí a neuvěřitelně milý kamarád pan Horst Lang. V dubnu by se dožil 65 let. Po celý svůj život byl věrný staré dobré jízdárně TJ JO Nisa Jablonec nad Nisou.
Důsledně reprezentoval jablonecký oddíl a nikdy nezapomněl připomenout výročí své jízdárny, v níž jezdil od svých osmi let. Byl to takový poctivý jezdecký vlastenec. Už jako dorostenec startoval na tehdejších krajských přeborech. Své prvé velké vítězství získal v roce 1951. Pozdější roky absolvoval bezpočet parkurů, které dokončoval s velmi dobrými výsledky. Jeho nejúspěšnějším a nejmilovanějším koněm byl Taras. S ním byl i členem bronzového družstva na Mistrovství Československa v roce 1965 v Poděbradech.
Horst byl původně vyučen zlatníkem, ale valnou část svého života pracoval jako mistr kuchař. Uměl výborně vařit, dobré jídlo miloval a byl to pravý gurmán.
Po skončení aktivní jezdecké činnosti zůstal koním věrný a v roli rozhodčího, stavitele parkurů i trenéra. Tuto činnost vykonával až do posledních chvil svého života. Horst Lang patřil ještě k té staré gardě jablonecké jízdárny. Vždy naléhavě vyžadoval výsledky ze závodů, kde startovali jablonečtí koně, aby je mohl zapsat do kroniky.
Horst Lang byl dobrý člověk, pohodový kamarád, který měl rád život a bez koní si své žití ani nedovedl představit. Je pro něho připraven nebeský parkur v sedle milovaného Tarase.
Tak na Horsta Landa vzpomínala Miládka Barešová.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.