Vzpomínáme na... Ing. Miloslava Šobra

A je tu neděle - den určený pracovnímu klidu a odpočinku. Svátek, jehož název v některých jazycích znamená den slunce nebo den Páně, ale také vzkříšení Ježíše Krista. A křísit budeme každou neděli i zde, ovšem pouze vzpomínky. Vzpomínky na členy naší rozvětvené jezdecké rodiny, kteří tu s námi již nejsou. Před měsícem zemřel Ing. MIloslav Šobr, bývalý ředitel NH Kladruby n. L. Vzpomíná na něj Ing. Lenka Gotthradová.

Zemřel bývalý kladrubský ředitel
Ve věku nedožitých 68 zemřel dne 24. března 2012 Ing. Miloslav Šobr. Původně pracoval dlouhá léta ve Výzkumné stanici pro chov koní ve Slatiňanech pod vedením Doc. Ing. Jaromíra Duška, DrSc. a to v roli ekonoma. Do Kladrub nastoupil krátce po sametové revoluci a v roce 1990 a 1991 byl ředitelem kladrubského hřebčína. V roce 1991 pozval do Kladrub na jezdecký den, který nesl název „Slavnost kladrubského koně“ (28. 7. a 4. 8.), pana Miloše Zavadila-Veldeho z Rakouska, jenž se ujal náplně a organizace programu. Byl zrealizován i výjezd do Rakouska a účast kladrubských koní v doprovodném programu na MS dvojspřeží ve Zwettlu. Do budoucna byla slíbena účast na řadě významných zahraničních akcí, ale s rokem 1992 přišla rychlá změna na postu kladrubského ředitele a Ing. Šobr musel Kladruby ze dne na den opustit.
Po odchodu do důchodu jste mohli Ing. Miloslava Šobra zastihnout nejčastěji doma v Chrudimi. Poslední rozloučení s prvním posametovým ředitelem proběhlo v pátek 30. 3. v pardubickém krematoriu.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.