Vzpomínáme na... Moniku Hanušovou-Šmirkovou

A už je tu zase neděle - den určený pracovnímu klidu a odpočinku. Svátek, jehož název v některých jazycích znamená den slunce nebo den Páně, ale také vzkříšení Ježíše Krista. A křísit budeme každou neděli i zde, ovšem pouze vzpomínky. Vzpomínky na členy naší rozvětvené jezdecké rodiny, kteří tu s námi již nejsou. Teprve jedenatřicetiletá Monika Hanušová-Šmirková milovala koně a obětovala jim celý svůj krátký život. Za to ji děkují členové severomoravského Jezdeckého oddílu TJ Horní Město.

 

Dne 19. 11. 2011 nás navždy opustila naše kamarádka Monika Hanušová Šmirková. Odešla ve svých 31 letech po dlouhé těžké nemoci v tichosti v kruhu své nejbližší rodiny.
Monika  byla velmi praktická žena a hlavně rozuměla koním. Dávala jim co možno nejvíc, můžeme říct, že by za ně dala život.


Monika začala jezdit na koních asi před 15 lety v Jezdeckém klubu Amír. Byla velmi šikovná, kamarádská a dalo se na ni ve všem spolehnout. Její největší koňská láska byla klisna Patience, kterou si posléze odkoupila a stala se pro ni koňskou životní parťačkou, s níž v našem oddíle ve Skalách absolvovala parkurové závody a spoustu krásných chvil.
Po celou dobu se Monika aktivně zapojovala do všech akcí JO.
Organizovala soutěže, soustředění, vedla stránky na internetu. Každou volnou chvilku využila k tomu, aby mohla být u koní a vždy byla připravena podat pomocnou ruku. To vše bylo v její přímé povaze, kterou se prezentovala.
Svůj život moc ráda věnovala koním. Měla další plány o vychování parkurového koně ze své nejmilejší klisny, Patience. Toto se ji nepodařilo splnit, byť je valášek jménem Port Wilson stále chován ve společenství koní v Horním Městě. Nikdo z nás si nepomyslel, že stará dobrá Páťa ještě bude běhat po světských pastvinách, zatímco Monika ji bude čekat v těch nebeských.
Moc, moc Ti za všechno děkujeme.

Členové jezdeckého oddílu tělovýchovné jednoty Horní Město

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.