Za koňmi na Techagro do Brna

V rámci brněnských agrárních veletrhů Techagro, Animal Vetex a Silva Regina, tentokrát v termínu 21. – 25. března 2010, bývá vždy bohatý doprovodný program. Jeho součástí je již 3. ročník Farmy John Deere, kde se představí asi dvacítka koní různých plemen u pavilonu Y a na volné ploše A. Pro všechny, kteří mají rádi koně, přijedou na výstaviště zástupci nejrůznějších plemen koní. Od miniaturního koně minippaloosy, přes strakaté painty, puntíkaté appaloosy, svalnaté quartery nebo silné černé strakáče – Irské koby.

Představí se vám v ukázkách práce ve volnosti, kovbojském umění a překonávání nejrůznějších překážek, westernové drezury, práce s mladými koňmi v kruhové ohradě. Součástí programu budou vzdělávací přednášky zaměřené na bezpečné zacházení, dozvíte se něco o chovu koní a péči o ně, přípravě k ježdění a výcviku na nejrůznější účely. Budete moci nahlédnout do koňských stání a ti nejodvážnější se vyzkouší komunikační hry člověka a koně Equipoint přímo v aréně.
V kruhové ohradě se vystřídá elegance a rychlost, začínající mladí koně i ostřílení profesionálové, kovboji a upravené dámy v nablýskané výstroji. Vrcholem bude jistě souboj partnerských koní, kteří ponesou barvy svého sponzora, partnera Farmy. Utkají se nad důmyslnými překážkami tzv.Trailu.
Farma ovšem nezapomíná ani na ty nejmenší. Svezou vás poníci, kobové a nebo bryčky a oblíbené šlapací minitraktůrky John Deere, k dispozici bude v pavilonu Y i dětský koutek! Pavilon Y také zaplní výstava fotografií "Koně pro životní prostředí"od Heleny Görnerové (*1975), které zachycují v systematické dokumentaci od r. 2002 specifický obor soužití člověka s koňmi - práci chladnokrevných koní, a to nejen při práci, ale taky jeho všedních povinnostech a odpočinku.
Pro všechny milovníky myslivosti je v Brně připravena světová výstava mysliveckých trofejí.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.