Zástupci ČJF jednali s Francouzskou jezdeckou federací

V návaznosti na uzavření smlouvy ze dne 18. ledna 2016 mezi Českou jezdeckou federací a Francouzskou jezdeckou federací (FFE) o spolupráci v oblasti vzdělávání, proběhlo setkání zástupců obou federací v sídle FFE v Lamotte-Beuvron ve denech 18. – 19. dubna 2016.

ČJF pověřila jednáním Mgr. Alžbětu Maškovou, členku vzdělávací komise a Jitku Procházkovou, která má na starosti administrativu vzdělávací komise. Jednání za FFE vedli Bernard Muret a Pascale Audonnet.

Předmětem jednání bylo komplexní seznámení s francouzským vzdělávacím systémem jezdců a trenérů, včetně představení jejich pedagogického pojetí výcviku jezdců, se zaměřením na nejmenší jezdce. Součástí presentace byla názorná ukázka práce s malými dětmi na ponících.

Úspěch francouzského jezdeckého systému spočívá v revolučním přístupu k jezdectví. Hlavní myšlenkou je radost z jízdy na koni a kontaktu s ním ve společnosti dalších jezdců. Systém je založen na pozitivním pedagogickém přístupu, kde se jezdec stává spolutvůrcem svého vzdělávání. Postupuje po předem daných krocích, což ho motivuje k dalšímu snažení a dává to zpětnou vazbu nejen jemu samotnému, ale zároveň i jeho cvičiteli. Jezdec se učí nejen jezdit na koni, ale musí se umět o něj postarat, a tím pozvolna získává schopnost samostatného rozhodování.

Při setkání byla projednána konkrétní vize a možný postup vzájemné spolupráce v oblasti vzdělávání, který bude předložen ke schválení na zasedání Rady ČJF dne 4. května 2016.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.