Začal 7. ročník westernových závodů WOODEN TROPHY

Poslední květnový víkend se v Rožnově pod Radhoštěm jelo 1. kolo seriálu westernových závodů Wooden Trophy, které pořádá Tom Zajac se svým sehraným týmem v jezdeckém areálu Hradisko. Jako vždy vše bylo připraveno proto, aby jezdci i jejich koně byli spokojeni, a tak jediné, co zlobilo, bylo deštivé a chladné počasí.

Wooden

Blanka Slavíková.


Po tomto prvním kole nás čeká druhé, které bude probíhat koncem června a nejlepších 10 jezdců z každé disciplíny postupuje do srpnového finále, kde na vítěze čekají bohaté finanční odměny, šerpy, poháry a originální, ručně vyřezávané, dřevěné sošky znázorňující tu kterou disciplínu od známého uměleckého řezbáře Tomáše Procházky.

Wooden

Marcela Kamírová.

Toto první kolo rozhodovali dva rozhodčí – Sylvia Katschker z Německa a Jaroslav Doležán (CZ). Začínalo se disciplínou Showmanship at Halter (předvedení koně na ohlávce), kde ve třídě Open zvítězila zkušená Petra Žáková s klisnou Pepyiebajet a ve třídě Amater Ivana Pohlová s klisnou NA Golden Queen.

Wooden

Pavel Málek.

Jako další proběhla disciplína, kde se klade důraz na správný sed jezdce a jeho souhru s koněm – Western Horsemanship. Zde ve třídě Open zvítězila Jitka Mlčochová, která tuto disciplínu vyhrála vloni ve finále. Ve třídě Amater byla na prvním místě Marcela Kamírová s TT Borovanda. Tato dvojice přijela do Rožnova až od Českého Krumlova a odvezla si i další první místo a to z disciplíny Western Pleasure Junior, kde se posuzují chody koně a je vypsána pro koně do 6 let. V té samé disciplíně, ale pro koně starší 6 let  zvítězila Ivana Pohlová z Prahy.

Wooden

Showmanship at Halter.

Dopoledne pokračovalo Western Ridingem Open, kde se 132 body vyhrála Prchalová Markéta. V disciplíně Superhorse Open byl na prvním místě se 129,5 body mistr republiky Pavel Málek s valachem Crazy Spotted. Krátce po 11 hodině začala disciplína Trail Open. Ačkoliv byl vypsán jednoduchý pattern, podařilo se 4 jezdcům z 11 zajet nulové score. Vítězem se stala Ivana Pohlová se 140 body.

Wooden

Trail - Ivana Pohlová.

Odpoledne ovládla disciplína Reining a to hned ve 4 třídách. Ve třídě Senior zvítězila se 138,5 body několikanásobná mistryně Klára Šálková z Kozlovic na klisně Brooks Legacy patřící Kateřině  Strakošové. Třídu Junior vyhrál známý reiner Tonda Solanský se 136 body na koni Power Blue Dream. A vítězství ve třídě Amater si odnesla Kouřilová Monika na koni The Secret Star s nádhernými 139 body. Ještě nesmím zapomenout na reining free style, kde se jezdí reiningová úloha na hudbu, zde byla první Elvíra Káňová s koněm Miss Back Sock.

Wooden

Trénink v dešti.

Pokud vás zajímají podrobnější výsledky, propozice či výsledky kategorie mládeže, která se jela v neděli, navštivte stránky www.ranch-valassko.cz

Prorodeo Tour 2018: Sezona zrušena

NRHA Derby - nejžhavější závody roku!

Paint Horse Show 2017

Prorodeo Tour 2018: Sezona zrušena

NRHA Derby - nejžhavější závody roku!

Paint Horse Show 2017

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.