Cesta Laury Graves a Verdadese

Cesta národem milovaného Verdadese alias Diddiho a jeho jezdkyně Laury Graves…

Cituji Lauru Graves:

Tento kůň nejen dosáhl všech cílů, které jsme si kdy stanovili, ale také splnil sny, o kterých jsem nikdy nevěděla, že jsem je měla.“

„Pokaždé, když sedím v jeho sedle, jsem poctěna a pokorná, že mi dovolil být jeho osobou.“

Verdades se narodil v roce 2002 a pochází z Holandska. Tehdy 15ti letá Laura měla sen pokračovat ve své jezdecké kariéře a její matka Freddie se ji snažila podporovat. Společně hledaly koně za výhodný rozpočet. Po delším vyjednávání se jim podařilo dopravit Diddiho do Vermontu.

Začátky nebyly jednoduché, zdravotní stav koně nebyl dobrý a ani po jezdecké stránce se jim moc nedařilo. Snad jediným důvodem, proč nebyl prodán, bylo to, že byl nejezditelný.Laura si při jedné z nehod s Diddim zlomila čelist a dva obratle, avšak nevzdala se a společně to dotáhli do konce. Postupnou prací se zlepšovali a Diddiho talent vyšel na povrch. 

• Velký úspěch přišel v roce 2012, kdy poprvé dosáhli úrovně Grand Prix. 

• V roce 2014 se dvojice stala členy týmu jedoucího na Světové jezdecké hry FEI 2014 ve francouzské Normandii, kde byly jejich výkony ohromující.

• V roce 2015 vyhráli zlato na Panamerických hrách a do té doby byla Laura v žebříčku TOP 10 jezdců na světě.

• V roce 2016 se zúčastnili Olympijských her v Riu, kde si připsali osobní rekordy při soutěžích Grand Prix a Grand Prix Special. Těmito úspěchy pomohli získat bronzovou medaili americkému týmu. Jejich úspěchy za jednotlivce byly také neuvěřitelné, dostali se na čtvrté místo, tedy těsně za Isabell Werth.

• V roce 2018 získali stříbro na domácím poli, a to v Severní Karolíně na Světových jezdeckých hrách FEI. Tento rok byl pro dvojici opravdu úspěšný, protože mimo jiné se jim podařilo vyhrát i Grand Prix finále FEI Dressage World Cupu.

• Takže není divu, že na konci roku 2018 se dostali na první místo ve světovém žebříčku FEI. Verdades byl také oceněn jako Kůň roku 2018 a to Americkou jezdeckou federací. 

• V roce 2020 Laura oznámila, že 18ti letý Diddy oficiálně nastupuje do důchodu. Učinila tak, protože mu slíbila, že pro něj udělá vždy to nejlepší bez ohledu na závodní kariéru.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.