Dny koní v Kladrubech a Slatiňanech

Národní hřebčín Kladruby nad Labem pořádá během nadcházejícího víkendu tradiční Dny koní. V sobotu 22. 5. proběhne přímo v Kladrubech od 11.30 hod. mše v kostele sv. Václava a sv. Leopolda, od 13.00 hod. pak jezdecký program na nádvoří hřebčína (délka cca 2 hod.).

Kladruby

Ilustrační foto Josef Malinovský

 

Návštěvníci se mohou těšit na předvádění plemenných hřebců a klisen s hříbaty. Dále budou připraveny jezdecké ukázky, během nichž budou starokladrubští koně vystupovat nejen pod sedlem, ale také v zápřeži a tradiční závěrečné zahánění stáda klisen z pastvy. Během dne koní si mohou návštěvníci volně, bez průvodce, prohlédnout vybrané stáje. Vstupné dobrovolné, parkovné na vyhrazených parkovištích za poplatek 20,-Kč.

O den později (23. 5.) pak bude druhý Den s velkým „D“ ve Slatiňanech, kdy od 10.00 do 16.00 hod. budou probíhat volné prohlídky stájí, dále 10.00 – 12.00, resp. 13.00 – 15.00 projížďky kočárem a v průběhu dne drezurní ukázky v zámeckém parku. Od 9.00 do 17.00 hod. se v zámeckém parku uskuteční „Slatiňanské pozastavení“, jež bude doplněno o oslavu Dne koní v hřebčíně.

Další podrobnosti najdete na stránkách Národního hřebčína.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.