Dubnové Jezdectví ve jménu klisen

Blíží se poslední čtvrtek v měsíci a mnozí jistě už tuší, co to znamená. Na stáncích se brzy objeví nové číslo Jezdectví. Hřebcům již bylo věnováno pozornosti více než dost, proto jsme v dubnovém čísle přenechali téma měsíce mnohdy nedoceněným klisnám.

Podívejte se tedy s námi na slavné matky, krmení březích klisen a na vážný problém s herpesviry. Nejen o klisnách ví své pan Rudolf Skřivan st., který nám prozradil své chovatelské záměry.

O události měsíce snad ani nemusíme informovat. Galavečer Koně na Žofíně proběhl opět v celé své kráse a vy si ho můžete s námi zrekapitulovat.

Dále vám přinášíme pokračování přípravy mladého koně na sezonu s Alešem Opatrným, tentokrát se zaměříme přímo na překonávání parkuru. Zajímavou návštěvu nám poskytly hned dvě drezurní stáje – rodina Jančářových sídlí v Nemochovicích a Kůň roku 2008 v drezuře v Makotřasech.

Veřejnost zastihla v posledních dnech šokující zpráva – Dalibor Török končí v Pičíně. Svěřil se nám, jak svou budoucnost vidí dále.

Přátelé westernu zase jistě zaznamenali, že se na Nové Americe konalo na přelomu února a března soustředění s Rudi Kronsteinerem. Využili jsme příležitosti a připravili vám s ním zajímavý rozhovor.

Zmíníme se znovu o novém třístupňovém systému zkoušek chladnokrevných koní, ten vyvolal v mnohých spoustu otázek - proto se nyní ohlédneme za tím, jak vše probíhalo v loňském roce.

Co ale v našem časopisu nesmí chybět – fotoreportáž ze světového veletrhu jezdectví v německém Essenu.

Dubnové číslo Jezdectví je opravdu plné novinek a zajímavostí. Máte se na co těšit.

A pro malé koňaře jsme připravili velké překvapení – jejich Koníček bude od nynějška vydávaný zvlášť jako příloha, kterou lze z časopisu vyjmout. Budou mít tak svůj vlastní časopis!

Pavlína Paroulková

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.