Argentina místo Kanady na OH 2020

Kanadská jezdkyně Nicole Walker byla dočasně suspendována poté, co byl její vzorek pozitivně testován na zakázanou látku benzoylekgonin - metabolit kokainu - při Pan-Amerických hrách v Limě v srpnu tohoto roku. Walker byla součástí kanadského týmu, který si zajistil olympijskou kvalifikaci do Tokia 2020 po umístění na čtvrtém místě. Aktualizace 19.12.2019: FEI oznámila, že tým Kanady nahradí na OH 2020 v Tokiu tým Argentiny. Podrobnosti uvnitř.

Aktualizace 19.12.2019: FEI oznámila, že kvůli pozitivnímu nálezu kanadské jezdkyně Nicole Walker nahradí tým Kanady na olympijských hrách v roce 2020 v Tokiu tým Argentiny. V prohlášení, které obdržel Panam Sports, že nevědomě vypila kokový čaj při snídani 7. srpna, což způsobilo pozitivní test. "Kokový čaj je běžný a legální nápoj, který je široce dostupný v Peru. Má podobný vzhled a chuť jako zelený čas a je také balený v sáčcích podobné barvy," stojí v prohlášení. Avšak disciplinární komise Panam Sports rozhodla o odečtení výsledků Wolkerové a nahrazením výsledky čtvrté jezdkyně Lisy Carlsen. Tímto tým Kanady klesl na sedmé místo ve výsledcích týmové soutěže. Na čtvrté postupové místo se posunul tým Argentiny, který původně dokončil na pátém místě. Na Pan-Amerických hrách se také bojovalo o čtyři postupová místa mezi jednotlivci. Jelikož jedno z těchto míst vybojovala Argentina, která nyní postoupila do týmové soutěže, tak naopak Kanadě nyní připadne toto jedno místo mezi jednotlivci.

V Tokiu tak budou v týmové soutěži závodit tyto země: Japonsko, USA, Švédsko, Německo, Švýcarsko, Nizozemsko, Austrálie, Belgie, Británie, Francie, Ukrajina, Izrael, Brazílie, Mexiko, Argentina, Egypt, Katar, Nový Zéland, Čína a Irsko.

 

Původní článek

 Nicole Walker se také na těchto závodech umístila mezi jednotlivci na čtvrtém místě se svým koněm Falco Van Spieveld .

Jezdkyně má nyní možnost předběžného slyšení před FEI Tribunálem.

V tiskové zprávě Walker napsala: "Byla jsem šokována těmito výsledky. Nikdy jsem neužila drogy. Vím, že mohu být kdykoliv testována, a tak bych se nikdy nevystavila takovému riziku. Moji týmoví kolegové, tým ve stáji, naši koně i já jsme vložili celoživotní úsilí k olympiádě a nikdy bych toto úsilí neohrozila. Jsem nesmírně ráda, že moji kolegové z týmu stojí při mě."

Soubory ke stažení

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.