Něžná jízda: Lady Godiva u Taxisu

Lady Godiva v sedle bělouše jede na oficiálním banneru 14. ročníku mezinárodní výstavy Koně v akci. Žena žijící před 1000 lety se proslavila jako ochránkyně daňových poplatníků tím, že procválala anglickým městem Coventry za bílého dne zcela nahá. V roce 2012 se Godiva stane symbolem největšího domácího setkání lidí a koní a domov Velké pardubické se tak může těšit na opakování příběhu ze začátku 11. století.

Současný chov koní a všechny s ním související aktivity si už nelze představit bez dívek a žen. Nejzajímavější a nejúspěšnější z nich vystoupí v projektu Něžná jízda. A samozřejmě nepůjde jen o aktivní sportovní, dostihové a westernové jezdkyně nebo vozatajky, ale šanci prezentovat se dostanou i ty věnující se například hiporehabilitaci.

Historie v sedle

Lady Godiva nebude jedinou historickou osobností, kterou v programu výstavy uvidíme.
Zásluhou členek občanského sdružení Dámy v sedle vjedou před tribuny i Anna Česká, Kateřina Medicejská, Marie Terezie, Marie Antoinetta nebo Alžběta Bavorská.
Tím ovšem představení celebrit nekončí, protože připomenuta bude rovněž komtesa Lata Brandisová, jediná vítězka Velké pardubické „v sukních“. Už 75 let, od roku 1937 čeká na svou nástupkyni – zatím marně.

Na rozdíl od svých slavných kolegyň si někdejší první dáma české rovinové dostihové scény, Miloslava Hermansdorferová – Schulzová vzpomene na své premiérové vítězství v Československém derby 1972 osobně. Kdyby se o tři roky dřív nezranila, mohla být i vůbec první ženou na světě, která nejvýznamnější test tříletých plnokrevníků vyhrála. Takhle jí patří v prestižním přehledu šampiónek „jen“ druhé místo.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.