O čem jsme také psali: On-line systém přihlašování

V červencovém čísle roku 2014 se Jezdectví věnovalo centrálnímu on-line přihlašování.  Aktualizace 30. 5. 19 HOD: Otázky našich čtenářů zodpovídá Ing. Pavel Vyroubal z ACE Designu.

Otázky našich čtenářů zodpovídá Ing. Pavel Vyroubal z ACE Designu:

Když je kůň přihlášen na jedny závody, nesmí vyplnit přihlášku na druhé ve stejném termínu?

Aktuálně je kontrola na přihlášení nastavena dle požadavku ČJF – tj. v souladu s pravidly je kontrolováno, aby kůň mohl být přihlášen (startovat) max. ve dvou soutěžích v rámci dne. Výjimkou jsou samozřejmě např. soutěže dětí u drezury, soutěže voltižní apod., ale tyto výjimky si nastavuje pořadatel samostatně u každého závodu.

 

Proč nezůstávají startovní listiny také v systému ČJF?

Přihlašovací aplikace neřeší startovní listiny, nýbrž eviduje seznamy přihlášených soutěžících do jednotlivých soutěží v pořadí, v jakém se přihlásili. Vložení předběžné nebo finální startovní listiny připravené ve výsledkovém programu je možné ze strany pořadatele ve formátu PDF samostatně ke každé soutěži. Tyto informace jsou aktuálně viditelné pouze do okamžiku uzavření závodu k přihlašování.

V návrhu doplňků a úprav je nyní možnost jejich zviditelnění až do okamžiku ukončení závodu – tj. vypršení data konání – bude řešeno v souvislosti s níže uvedeným komentářem.

 

Proč nezůstávají již proběhlé závody viditelné?

Viditelnost rozpisů proběhách závodů jsme nepovažovali za potřebnou. Z několika stran to přišlo jako připomínka a máme to nyní v návrhu doplňků a úprav. Zpětné „zviditelnění“ rozpisů a případně dalších informací i po vypršení data konání – bude řešeno v souvislosti s níže uvedeným komentářem.

 

Uživatele, který má více funkcí, se nyní prioritně nabízí pozice pořadatel, tak aby to změnili na subjekt – ten uživatel potřebuje častěji (ono to totiž spoustu přihlašujících nenapadlo, že jsou i pořadatel a je potřeba si to přehodit jinam …)

Ano víme o tom, máme to od některých pořadatelů v připomínkách, bude upraveno.

 

Jak se mám hlásit na nějakou tour (Amateur, Novice)?

Jestli tím myslíte to, že v rámci otevřené soutěže se jede např. mistrovství či nějaká tour, tak k tomu, aby se mohl přihlašující do ní přihlásit, stačí ze strany pořadatele tuto možnost u soutěže nastavit. Pořadatel to má uvedeno v helpu přímo u zadávání soutěží.

 

Jsou v databázi koně stejného jména a je s tím nějaký problém?

O žádném problému nevíme, vyhledávání je fulltextové, takže jezdce, koně i subjekt lze hledat podle „čehokoli“. Stačí zadat část jména, licenci apod. V případě, že zadáte např. část jména, aplikace nabídne záznamy, kde se tato část vyskytuje.

 

Nejde tento systém propojit se systémem kalendáře+výsledky, kde by tedy rovnou byly propozice, online přihlášky, startky a následně výsledky?

Vše je otázkou času a dalšího směřování vývoje. Stávající sportovní kalendář s výsledky a kariérami je funkční od roku 2003 a tedy i technologicky a vývojově již pomalu zastaralý. Přihlašovací systém je vytvořen již úplně jinými prostředky a na jiném základě. Předpokládám, že časem by měl být i původní systém převeden do „nového“ a vzájemně propojen. Je tam ale několik zásadních věcí k dořešení, které musí rozhodnout vedení ČJF, nikoli my jako vývojáři.

Děkujeme za zodpovězení.

 

Původní článek:

Článek nazvaný Centrální online přihlašování: pomoc pořadatelům nebo zdroj příjmů pro ČJF? vyvolal reakci České jezdecké federace, ve které mimo jiné stálo: "Projekt byl rozdělen do několika etap, aby jezdecká veřejnost měla dostatek prostoru na seznámení se s celým systémem. Zavedení on-line přihlašování do „ostrého provozu“ od roku 2015 tak automaticky neznamená povinnost všech pořadatelů potažmo účastníků výhradně používat tento systém. Zástupci ČJF si jsou vědomi nutnosti přechodného období s postupným přechodem na on-line systém a o termínu povinného používání systému skutečně rozhodne Rada ČJF." Celý článek i reakci najdete uvnitř. Jaké asi bylo překvapení řadových členů ČJF, když si v zápisu z únorového zasedání VV ČJF dočetli: "Online přihlašovací systém....povinnost používání od 1.2.2015, bylo schváleno po emailech mezi zasedáními VV ČJF."

Článek Kateřiny Hanušové najdete zde.

Reakce ČJF zde

Reakce Kateřiny Hanušové zde.

Soubory ke stažení

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.