Pozvánky na víkend – nejen pro milovníky poníků

Třetí květnový víkend nabízí několik akcí. V Ostravě se pojede Velká cena v rámci Českého skokového poháru, do Mělníka zamíří nejen Václav Vydra na Den koně, kde proběhne také mistrovství České republiky v parkurovém skákání bez otěží. Ve Valči se uskuteční již jedenáctý ročník Jarní medailové výstavy pony a mladých koní, zatímco na Císařském ostrově budou poníci bojovat O pohár města Prahy. Kontrolovat kvalitu chovu a obdivovat chladnokrevná hříbata přijdou chovatelé do Proseče pod Křemešníkem, v Žižkovci u Hradce Králové se zase mohou zájemci zúčastnit jezdeckého kurzu v duchu "legerete" s Claudií Benedela. Zkrátka tento víkend bude opět kam vyrazit…

ČSP tentokrát v Ostravě

Jan Zwinger a TudorVelká cena se v rámci 2. kola Českého skokového poháru pojede tentokrát v Ostravě, v pořadatelské režii JK Baník Ostrava.  V pátek 11. května odstartuje v 10 hodin dvoufázové skákání na výšce 115/120 centimetrů. V sobotu se výška skoků vyšplhá na 140 centimetrů o náročnosti dvou hvězd, kdy se výsledky soutěží S a ST započítávají do Oblastního mistrovství mužů a žen. V neděli závody vyvrcholí samotnou Velkou cenou Ostravy - Cenou firmy Transa a.s, která se započítává jako 2. kolo Českého skokového poháru. Celková dotace závodu se vyšplhala nad 195. 000,- korun. Ve vlastní VC bude rozděleno 60. 000,- korun.

V loňském roce se vyznamenal Zdeněk Žíla s Pinot Grigio, krátce po té, co si jej vzal zpět od Aleše Opatrného. Velkým favoritem je také Jan Zwinger, který letos bodoval na CSI ve Zduchovicích. Vedení v žebříčku ČSP si zatím drží Jiří Luža. Cenu přijde předat Monika Žídková, Miss České republiky a nebude chybět ani vystoupení koní Městské policie Ostrava.

Equichannel, jakožto mediální partner této akce vám během následujícího týdne přinese reportáž.

WWW stránky pořadatele: http://www.ceskyskokovypohar.cz/

 

Václav Vydra s Démonem jezdí bez oteží velmi dobře. Přesto v lonském roce na MČR ve skákání bez oteží zůstal v poli poražených. Do Mělníka na Den koně s V. Vydrou

V neděli 17. května oslaví koně v Jezdeckém klubu Mělník „Na podkově“. Pestrý program začne v 10:30 chovatelskou přehlídkou plemenných hřebců, klisen, hříbat i mladých koní v odchovu. Do Mělníka zamíří také známý herec a milovník koní v jedné osobě, Václav Vydra. Přijede, aby ukázal své hry s koňmi, kteří se stali jeho partnery a aby se zúčastnil soutěže, jejíž založení inicioval - Mistrovství v parkurovém skákání bez otěží.
Připraveno bude také posezení, kdy se kdokoli z návštěvníků bude moci zeptat a třeba tak také rozpoutat diskuzi s V. Vydrou – předpokládají se témata: úprava kopyt či zdravé ustájení koní. Pořadatelé dále lákají na ukázku westernového ježdění, barokního ježdění, ukázku výcviku dětí na ponících, ukázku skokového výcviku, ukázku parkuru, vozatajský parkur a jezdecké hry a soutěže. V průběhu dne bude možné povozit děti na koních a ponících. Samozřejmě je připraveno i bohaté občerstvení. Celou akci tradičně zakončí ukázka sokolnictví v podání Záchranné stanice pro dravce a sovy z Prahy – Komořan.

WWW stránky pořadatele: http://www.jkmelnik.cz/


Tradiční výstava pony - Valeč

Sobota 16. května bude patřit také poníkům. Tradiční Jarní medailová výstava pony a mladých koní se koná od roku 1999 každou třetí květnovou sobotu v historickém městečku Valeč. Tato výstava se koná s pověřením WBCCZ  a je zaměřena na velšská plemena pony a cob, welsh part-bred a shetland pony. Na programu budou sportovní soutěže nejen pro mladé vystavovatele a děti. K vidění budou poníci šesti kategorií, různého věku i pohlaví. Nezapomene se ani na hříbata do půl roku pod matkou. Poníci se utkají o titul šampiona v různých kategoriích. Připravena je také divácká soutěž o nejsympatičtějšího poníka výstavy. Hlasovat se bude prostřednictvím lístku, který je součástí katalogu. Výherce obdrží dárkový koš věnovaný městským úřadem. Výsledky výstavy se koním započítávají do celoroční bodovací soutěže o putovní pohár prezidenta WBCCZ.

WWW stránky pořadatele: http://www.vystavavalec.wz.cz/

Reportáže z předchozích ročníků:
II. Regionální výstava VALEČ 2000
III. Regionální výstava VALEČ 2001
IX. Jarní medailová výstava pony a malých koní Valeč 2007


Chovatelé koní se sejdou v Proseči

/JoPSt/  V testační odchovně v Proseči pod Křemešníkem proběhne 14. května kontrolní den. Na farmě pana Z. Hrnčíře se posoudí kvalitativní i kvantitativní posun jednotlivých hříbat ročníků 2007 a 2008.  Při této příležitosti se vždy scházela - a i dnes schází široká chovatelská veřejnost a pro tuto - také společenskou - událost je i letos divákům připraveno očerstvení z domácí kuchyně...

 

Adéla Půlpánová s It´s my dancerPoníci zabojují o pohár města Prahy

/K.Náv/   V sobotní den 16. 5. se uskuteční v Praze na Císařském Ostrově již šestý ročník seriálových závodů pro pony.  Projekt je ve spolupráci s magistrátem hl. města Prahy, záštitu převzala nad všemi koly Markéta Reedová. Jezdci na pony se utkají na skokové trase parkuru stupně ZL-ponyhandicup a L-ponyhandicup. V každém kole sbírají jezdci body, které se sčítají ze všech kol. Vítězem se stane jezdec s nejvyšším počtem bodů, v minulém roce se to podařilo Adéle Půlpánové, která sedlala poníky Nightbeauty T a It´s my Dancer z jezdecké stáje JK Benátky u Sázavy.

V rámci závodního dne si mohou zasoutěžit i jezdci na velkých koních, a to na soutěžích Z s limitovaným časem a stupňovanou obtížností do 110 cm.

Seriál závodů bude pokračovat dvěma dalšími koly v jezdeckém areálu Ctěnice – 6.6 a 29.8. Finále pak bude, stejně jako minulý rok, opět v pražské hale na Císařském Ostrově.

Adéla Půlpánová s It´s my dancer

 WWW stránky pořadatele: www.in-expo-group.cz 

Kurz Légèreté  s Claudií Benedela
 
Víkendový kurz s vyhlášenou rakouskou trenérkou Claudií Benedela proběhne ve dnech 15. -17. května v Žižkovci u Hradce Králové. Už od pátku budou probíhat individuální hodiny, v sobotu se bude Claudie věnovat každému účastníkovi dokonce hned dvakrát. Vítáni jsou i diváci, které paní Benedele aktivně zapojuje do tréninku a kteří se mohou účastnit i zajímavých a poučných večerních teoretických hodin. První, kdo se ozve má možnost zúčastnit se jako jezdec, jelikož je poslední volné místo. Účastnický poplatek pro aktivního jezdce je 5.000,- korun a divácký poplatek 800,- korun. Kontakt na jezdecký klub Žižkovec - Petra Safari +420 608 240 404.

Reportáže z předchozích kurzů:
http://www.equichannel.cz/clanek/ukaz8222
http://www.equichannel.cz/clanek/ukaz8070

C. Bemedelei začíná prací ze země

C. Benedela začíná prací ze země, protože ta nejlépe připraví koně pro práci pod sedlem. (foto: P. Safari)

 Další zajímavé akce (nejen) na tento víkend naleznete v našem Kalendáři akcí.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.