Seminář barokního ježdění s Robertem Štipkou

V jezdeckém areálu Arcos v Rudné u Prahy se ve dnech 5. – 6. 12. uskuteční seminář barokního ježdění pod vedením Roberta Štipky. Účastníci semináře budou obeznámeni s přípravu koní i jezdců dle starých klasických cirkusových metod (směrujících ke Španělské škole ve Vídni, Jerez de la Frontera, Queluz) – lonžování a práce na ruce, korektura sedu u jezdce, vysoká škola (př. pasáž, piafa) a popřípadě je možné nastínit i jednotlivé prvky „nad zemí“ (např. pesáda, leváda, mézair, kurbeta, krupáda, balotáda, kapriola), dále pak elementy pro show tj. posadit koně, lehnout, jambet, kompliment, plange, polka krok, španělský krok, španělský trab, štajgrování – chůze, piruety.

Robert Štipka

 

V semináři se můžete seznámit se základní prací ze země, jak nacvičovat výše uvedené cviky, je možné se věnovat i jejich korektuře a pak i dalšímu provedení pod sedlem.
Jedná se o přípravu koní pro show i pro sport. Maximální počet účastníků je patnáct. Výcvik bude probíhat cca po 45 min. a bude přizpůsoben individuálním potřebám a úrovni jezdce a koně, čili bude přizpůsoben jak úplným začátečníkům, tak i pokročilým.
V průběhu semináře budete moci shlédnout navíc drezurní vystoupení Roberta Štipky a jeho koní. Ustájení koní je možné již od pátku. Cena za seminář činí 2.000,- Kč, vstupné pro diváky je 250,- Kč, ustájení 300,- Kč/den. Ubytování je možné rezervovat v blízkosti areálu na tel. 731 237 940, bližší informace o semináři na tel. 725 801 411. Přihlášky posílejte na e-mail: azeus@post.cz do 25. 11. 2009. Další informace najdete na www.rstipka.wbs.cz.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.