Únorové Jezdectví najdete na stáncích!

Únorové Jezdectví vychází ve čtvrtek 29. ledna - zpříjemněte si konec měsíce zajímavým čtením! A ti mladší z vás si mohou přát za vysvědčení malou odměnu v podobě časopisu a pololetní prázdniny strávit nad našimi stránkami. Co všechno se z nich dozvíte? Podkovář poradí, jak se starat o kopýtka hříbátek. Majitelé a držitelé nabídnou své plemeníky. Zkušený jezdec provede dalším tréninkem skokových koní. Výživář upozorní na změnu výživy před sezonou. Manažer seznámí s kategorizací skokových jezdců. Trenérka představí novinku nazvanou pony games. Čtenáři polemizují nejen se systémem KMK, ale i s knihou Ernesta Dillona ve formě otevřeného dopisu... Mimo to zveme na jízdu kolem světa!

Začneme v českých luzích a hájích - čeká nás nové pořadí Pavo Poháru Jezdectví, předposlední za rok 2014, a máme tu jednu důležitou výměnu na špici!

Jak se žije českým chovatelům pod Křemešníkem na druhé nejlepší farmě roku 2014 aneb provoz se sto koňmi na sto hektarech zblízka.

Foto s příběhem tentokrát na smutnou notu - nejen o koni, ale i o jeho majiteli... Ztráty však k životu patří, nemyslíte?

Navštívili jsme stáj Rudná u Prahy, kde se opět změnil pronajímatel a areál tak čeká, že si spraví reputaci.

Dotace na jezdecké areály a hipoturistiku lze čerpat a my poradíme, jak!

České dostihy mají svou královnu - již podruhé v pořadí stejnou. A pro toho, komu se líbí spíše klus než cval, přinášíme číselné porovnání "české" a "moravské" klusácké sezony 2014.

Westernová stáj Watani a Bára Konopásková představuje svou opravdu sladkou appaloosu Sweet Orimu, Eliška Stejskalová představuje svou čtyřnohou modelku chladnokrevnou Kenyu S a naše čtenářka Anežka útulkovského poníka Mumíka.

O zajímavých lidech si přečtete v profilu známého vozatajce Josefa Nimse, z opačného konce lidského života pochází Emčin příběh.

Českou anabázi zakončíme na východě Čech, v hřebčíně našeho národa v Kladrubech. Neuvěříte, jak prokoukly opravované budovy!!!

Z Čech vyrazíme do Nizozemí - v roce 1992 se tu narodil hřebeček, kterého potomci v roce 2014 vynesli na první místo žebříčku Světové chovatelské federace skokových koní. Jeho původ a život je poučný i pro českou kotlinu.

Rakouský Salcburk před Vánoci přivítal tisíce milovníků koní, psů a zábavy a Češi byli přitom a přivezli nezapomenutelné zážitky!

Lipsko a jeho tři světové poháry - to si nemohli nechat ujít ani čeští skokoví a voltižní jezdci a do Německa vyrazili také početní fandové spřežení z Čech.

Oklahoma City přineslo úžasnou akci pro příznivce reiningu, kde nechyběly všechny světové hvězdy!

A nakonec zavítáme do amerických, kanadských, maďarských, anglických a dalších dostihových stájí, kde odchovali slavné siroty.

Takže - existuje ještě jeden jediný důvod, proč byste si únorové Jezdectví nepřečetli?:-)

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.