V neděli pokračují prohlídky Dostihového závodiště

Prožít dopoledne před nedělním obědem na procházce po dostihové dráze, prohlédnout si překážky z kursu Velké pardubické České pojišťovny nebo se zastavit u mramorových desek se jmény vítězů slavného překážkového dostihu. Taková možnost se všem zájemcům nabízí už tuto neděli 6. března. Dostihový spolek a.s. Pardubice pokračuje v pravidelných prohlídkách Dostihového závodiště s průvodcem. Nedělní exkurze se koná od 10.00 hodin a po celý březen je vstup zdarma!

„Budeme velmi rádi, když si co nejvíce návštěvníků najde cestu do tohoto krásného areálu ještě před samotným začátkem letošní sezony a před všemi akcemi, které se u nás v tomto roce budou konat. Věříme, že prohlídka Dostihového závodiště může být zajímavým zpestřením nedělního dopoledne,“ řekl Jiří Kunát, ředitel Dostihového spolku a.s.

Pravidelné prohlídky s průvodcem se na pardubickém Dostihovém závodišti budou konat vždy každou středu od 16.00 hodin a každou neděli od 10.00 hodin. Byly zahájeny 2. března.

„Potěšilo nás, kolik lidí dorazilo na první prohlídku. Věříme, že byli spokojeni a že se na závodiště budou nadále vracet a stanou se z nich pravidelní návštěvníci. A samozřejmě budeme moc rádi, když návštěvnické počty při těchto prohlídkách budou stoupat,“ řekl Jiří Kunát.

Prohlídky s česky či anglicky hovořícím průvodcem, během jehož výkladu se návštěvníci dozvědí mnoho zajímavostí z historie Velké pardubické a závodiště nebo si budou moci poslechnout příběhy slavných koní a jezdců, potrvají zhruba jednu hodinu. Lidé se při nich podívají i do míst, která při dostihových mítincích nejsou běžně přístupná. Budou mít možnost nahlédnout do stájí, projít se přímo po dostihové dráze nebo si prohlédnout překážky včetně legendárního Taxisova příkopu. Součástí prohlídek budou samozřejmě zastávky i u sochy nejúspěšnějšího jezdce v historii Velké pardubické Josefa Váni, prvního vítězného koně Fantoma či u repliky překážky, která ukončila životní pouť kapitána Rudolfa Poplera.

„Kdo zmešká nedělní prohlídku, má další šanci ve středu 9. března. Exkurzi navíc může spojit i s parkurovými závody. Ve stejný den od 15.00 hodin se na pískovém kolbišti bude konat první díl letošních Hobby soutěží v parkurovém skákání,“ řekl Jiří Kunát.

Prohlídky pardubického závodiště však nejsou omezeny pouze na středy či neděle. Pro minimálně desetičlenné skupiny jsou možné i v jiných termínech ve všední dny, je však nutné se na ně objednat s alespoň týdenním předstihem. Rovněž tyto prohlídky budou v průběhu března zdarma.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.