Zimní kurz pro nové majitele koní

Noví vlastníci koní pro volný čas mohou získat základní informace a poznat potřebné  praktické činnosti během víkendového semináře v chovatelském zařízení Hřebčína HF v Životicích u Nového Jičína. Zkušební seminář se uskuteční ve dnech 14. – 15. ledna 2011.

Obsahem přednáškové části (pátek odpoledne) jsou informace o vhodnosti jednotlivých plemen koní, základní chovatelské zootechnické vědomosti, teorie péče o koně včetně veterinární části, povinnosti chovatele v legislativní oblasti a teorie základního výcviku koně. Večer po přednáškách bude věnován chovatelské besedě.
Praktická část (sobota dopoledne) je zaměřena na krmení koní, úpravu podestýlky, čištění koní, péči o kopyta, postrojování koní, vodění a předvádění koní, pohyb koní ve výběhu, práci na lonži, pod sedlem a v zápřahu. Součástí praktické části je rovněž prezentace plemen koní vhodných pro využití ve volném čase.
Počet účastníků kurzu je omezen na deset (vhodné je přihlásit i uzavřenou skupinu  se stejným zaměřením,  případně i s nižším počtem účastníků).
Stravování v pohostinském zařízení, ubytování v penzionu Na faře v Životicich v jedno- a dvoulůžkových pokojích (lze zajistit ubytování v hotelu za úhradu účastníka semináře).

Cena jednoho víkendového semináře je 1000 Kč za osobu, včetně nákladů na stravování a ubytování.
Vedoucím semináře a přednášejícím je Ing. Stanislav Hošák.

Dalšími přednášejícími a instruktory praktických ukázek jsou:
Stanislav Hošák mladší (spolumajitel hřebčína HF, trojnásobný mistr republiky ve
skoku, několik  let v reprezentaci ČR), Jana Lošáková (bývalá vedoucí chovu koní ŠZP Nový Jičín VFU Brno a  drezurní jezdkyně), Roman Klos (chovatel, člen předsednictva Svazu chovatelů českého teplokrevníka) a MVDr Ivo Šturm, specialista na chov koní
Přihlásit se lze do 10 dnů před zahájením akce na adrese: Ing Stanislav Hošák, Lipová 629, 747 28 Štěpánkovice (s.hosak@tiscali.cz, tel. 602 540 056)

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.